












Melitta Bentz
Grondlegster van de Melitta® kwaliteit
Melitta Bentz hield van koffie als geen ander. In 1908 vond zij de koffiefilter uit en legde daarmee de basis voor modern koffiegenot. Het familiebedrijf Melitta was geboren. Tegenwoordig beleeft de 4e generatie de passie voor koffie.








Wij bij Melitta zijn bijzonder trots op de passie voor koffie en de affiniteit van onze medewerkers voor "hun" producten, een kwaliteit die we constant bevorderen en ontwikkelen.
W
W
ij weten wat hoog-
waardig koffiegenot
betekent. Gefundeerde koffiekennis is bij onze medewerkers "standaard":
Van opleidingen in proeven tot een baristacertificaat.
W
W
ij zijn wereldwijd actief en bespreken de trends op de koffiemarkt met internationale collega's.
R
R
egelmatig bezoeken wij teeltgebieden en koffieplantages.

-
Enqûete
Tijdens de test "Vriendenkring koffiekenners" gaf 99% van de 2.000 ondervraagden aan Melitta® BellaCrema® te willen aanbevelen aan vrienden.
-
Proeverijen met klanten
Meermaals per jaar doen wij smaaktests met consumenten om de gewenste Melitta® kwaliteit te waarborgen.
-
Betrokkenheid bij productontwikkelingen
In het kader van innovatieworkshops, marktonderzoeken, smaaktesten en social media doen wij intensief aan uitwisseling.
-
Klantenservice
Suggesties van klanten die ons bereiken per brief, telefoon, e-mail of via Facebook, worden onmiddellijk beantwoord door een medewerker van Melitta.


Betekent bij ons een levendige uitwisseling
met klanten:
- — Enquêtes
- — Proeverijen met klanten
- — Betrokkenheid bij productontwikkelingen
- — Persoonlijke Melitta klantenservice








Met de uitvinding van de eerste koffiefilter gaf Melitta Bentz blijk van een uitvindersgeest die tot op de dag van vandaag onze drijfveer is om koffiegenot aan te bieden passend bij de tijdsgeest.
V
V
oor de creatie van bijzondere smaken, laten we ons inspireren door verschillende koffieculturen en koffiesoorten uit de hele wereld.
M
M
et eigen onderzoek en ontwikkeling geven we de bereiding eigentijds vorm in een modern design. Geselecteerde universiteiten en onderzoekskringen verrijken onze knowhow.
Meer over onze continue ontwikkelingen
Tijdens het branden kunnen er in de complexe koffiebonen meer dan 800 aroma's vrijgemaakt worden. Later hangt het af van de bereiding of het karakter van de koffie zich ook ten volle kan ontplooien. Niemand weet meer over koffie, van boon tot kop.
Zorgvuldige selectie van vele bonen
Verborgen aroma's worden vrijgemaakt door decennialange ervaring in het branden en mengen
Aromabevorderende bereiding: van de uitvinding van de koffiefilter via koffieapparaten tot complexe volautomaten
Succesgarantie voor het perfecte kopje koffie!

Wij geven koffie in elke fase van zijn reis alleen in handen van echte experts. Zo kunnen we een constant hoge kwaliteit garanderen voor elke individuele kop koffie.

Om de best geschikte koffiesoorten te selecteren, volgen onze koffie-experts de teeltomstandigheden over heel de wereld op de voet en onderhouden ze goede, jarenlange relaties met handelaars en exporteurs. Zo komen ze ook rariteiten op het spoor.

Bij elke levering van rauwe koffiebonen gaan onze kwaliteitsmanagers over tot een drievoudige handmatige branding, bereiding en proeverij. De koffie gaat alleen naar onze branderij als hij alle smaakproeven heeft doorstaan.

De voortdurende controles van onze Melitta® filterzakjes®, van grondstof tot afgewerkt product, staan garant voor de beste kwaliteit en een onvergelijkbaar koffiegenot.

Keuringen en tests op lange termijn van onze apparaten gedurende het hele productieproces waarborgen een optimale kwaliteit en lange levensduur.
Certificering door onafhankelijke instituten
en biedt lekkere koffie in de beste Melitta® kwaliteit en veelzijdige apparaten voor de bereiding – van handfilters tot volautomatische koffiemachines.