Zo maakt Melitta® koffie om van te genieten arrow_down leaves bohnen cherries cherries overview_cup
Familiebedrijf
old_photo photo_eye
old_cup powder siegel

Melitta Bentz

Grondlegster van de Melitta® kwaliteit

Melitta Bentz hield van koffie als geen ander. In 1908 vond zij de koffiefilter uit en legde daarmee de basis voor modern koffiegenot. Het familiebedrijf Melitta was geboren. Tegenwoordig beleeft de 4e generatie de passie voor koffie.

Wij bij Melitta us_map us_hat us_photo3 us_photo4 us_cherries

Wij bij Melitta zijn bijzonder trots op de passie voor koffie en de affiniteit van onze medewerkers voor "hun" producten, een kwaliteit die we constant bevorderen en ontwikkelen.

W

W

ij weten wat hoog-
waardig koffiegenot
betekent. Gefundeerde koffiekennis is bij onze medewerkers "standaard":

Van opleidingen in proeven tot een baristacertificaat.

W

W

ij zijn wereldwijd actief en bespreken de trends op de koffiemarkt met internationale collega's.

R

R

egelmatig bezoeken wij teeltgebieden en koffieplantages.

Dicht bij de consument customer_handel

Betekent bij ons een levendige uitwisseling
met klanten:

  • — Enquêtes
  • — Proeverijen met klanten
  • — Betrokkenheid bij productontwikkelingen
  • — Persoonlijke Melitta klantenservice
<span>Uitvindersgeest</span> inventor_cup inventor_cup inventor_cup inventor_earth inventor_blueprint inventor_inlay <span>Coffee Innovations Award</span>

Met de uitvinding van de eerste koffiefilter gaf Melitta Bentz blijk van een uitvindersgeest die tot op de dag van vandaag onze drijfveer is om koffiegenot aan te bieden passend bij de tijdsgeest.

V

V

oor de creatie van bijzondere smaken, laten we ons inspireren door verschillende koffieculturen en koffiesoorten uit de hele wereld.

M

M

et eigen onderzoek en ontwikkeling geven we de bereiding eigentijds vorm in een modern design. Geselecteerde universiteiten en onderzoekskringen verrijken onze knowhow.
Meer over onze continue ontwikkelingen

<span>Koffiecompetentie</span> kompetenzen_book kompetenzen_cup kompetenzen_pencil kompetenzen_beans

Tijdens het branden kunnen er in de complexe koffiebonen meer dan 800 aroma's vrijgemaakt worden. Later hangt het af van de bereiding of het karakter van de koffie zich ook ten volle kan ontplooien. Niemand weet meer over koffie, van boon tot kop.

Zorgvuldige selectie van vele bonen

Verborgen aroma's worden vrijgemaakt door decennialange ervaring in het branden en mengen

Aromabevorderende bereiding: van de uitvinding van de koffiefilter via koffieapparaten tot complexe volautomaten

Succesgarantie voor het perfecte kopje koffie!

<span>Kwaliteitsborging</span> <span>Kwaliteitsfasen</span> savety_arrow savety_pins Melitta®. Het geheim van goede koffie®

Wij geven koffie in elke fase van zijn reis alleen in handen van echte experts. Zo kunnen we een constant hoge kwaliteit garanderen voor elke individuele kop koffie.

Om de best geschikte koffiesoorten te selecteren, volgen onze koffie-experts de teeltomstandigheden over heel de wereld op de voet en onderhouden ze goede, jarenlange relaties met handelaars en exporteurs. Zo komen ze ook rariteiten op het spoor.

Bij elke levering van rauwe koffiebonen gaan onze kwaliteitsmanagers over tot een drievoudige handmatige branding, bereiding en proeverij. De koffie gaat alleen naar onze branderij als hij alle smaakproeven heeft doorstaan.

De voortdurende controles van onze Melitta® filterzakjes®, van grondstof tot afgewerkt product, staan garant voor de beste kwaliteit en een onvergelijkbaar koffiegenot.

Keuringen en tests op lange termijn van onze apparaten gedurende het hele productieproces waarborgen een optimale kwaliteit en lange levensduur.

Certificering door onafhankelijke instituten

en biedt lekkere koffie in de beste Melitta® kwaliteit en veelzijdige apparaten voor de  bereiding – van handfilters tot volautomatische koffiemachines.

close_button

Onafhankelijke testers

bevestigen de kwaliteit van Melitta®

Melitta® BellaCrema® Selection des Jahres

Melitta® BellaCrema® Selection des Jahres

Melitta® BellaCrema® Vollautomaten-Kaffee

Melitta® BellaCrema® Vollautomaten-Kaffee

Melitta® BellaCrema® Vollautomaten-Kaffee

Melitta® BellaCrema® Vollautomaten-Kaffee

Melitta® BellaCrema® Pads

Melitta® BellaCrema® Pads

Melitta® CAFFEO® CI®

Melitta® CAFFEO® CI®

Melitta® CAFFEO® SOLO®

Melitta® CAFFEO® SOLO®

Melitta® Filtertüten®

Melitta® Filtertüten®

Melitta® CAFFEO® CI®

Melitta® CAFFEO® CI®

Melitta® ENJOY® Glas

Melitta® ENJOY® Glas

Melitta® CAFFEO® Gourmet

Melitta® CAFFEO® Gourmet

Melitta® CAFFEO® SOLO® & milk

Melitta® CAFFEO® SOLO® & milk

Melitta® CAFFEO® Bistro

Melitta® CAFFEO® Bistro

Melitta® Aroma Signature® / Excellent

Melitta® Aroma Signature® / Excellent

close_button

Niveau van kwaliteit garantie

Koffie
Filterzakjes®
Elektrische apparaten
Bepaling kwaliteitsstandaards

Bepaling kwaliteitsstandaards

1

Resultaten van consumententests en nieuwe inzichten uit de koffiebereiding dienen als maatstaven (naleving van de wettelijke bepalingen is vanzelfsprekend)

Selectie rauwe koffiebonen

Selectie rauwe koffiebonen

2

Eerste keuring uiterlijk bonen en proeven voor de aankoop

3

Tweede keuring uiterlijk bonen en proeven in land van herkomst voorafgaand aan verscheping

4

Derde keuring uiterlijk bonen en proeven na levering bij ons en voor de vrijgave voor productie

Branden

Branden

5

Uitzeven van vreemde voorwerpen, zoals kleine stukjes hout of stenen voorafgaand aan het branden

6

Branden van de bonen, rekening houdend met hun specifieke eigenschappen om het gewenste smaakprofiel te verkrijgen

7

Permanente controle van de brandingsgraad

8

Tweede keer uitzeven van vreemde voorwerpen

Malen

Malen

9

Maling precies afgestemd op de latere bereidingswijze

10

Permanente controle van de maalgraad

11

Derde keer uitzeven van vreemde voorwerpen

Verpakken

Verpakken

12

Eerste controle van het uitzicht van de verpakking voor het vullen

13

Aromadichte verpakking in folie met aluminiumcoating, vacuüm getrokken of met aromaventiel en permanente dichtheidscontrole

Definitieve kwaliteitsvrijgave

Definitieve kwaliteitsvrijgave

14

Tweede controle van het uiterlijk van de verpakking

15

Tweede dichtheidscontrole van de verpakking

16

Controle op de weegschaal

17

Controle van de eenvoudige hanteerbaarheid van
de verpakking

18

Eindcontrole van de gewenste brandingsgraad

19

Eindcontrole van de gewenste maalgraad

20

Eindsmaakproef van elke partij

Uurlijkse monstername

Enqûete

Enqûete

1

Richtlijnen ingevolge enqûetes en wensen van de handel

Selectie grondstoffen

Selectie grondstoffen

2

Eerste geschiktheidstest van de grondstoffen in het laboratorium

3

Machinetest en vrijgave van de grondstof voor productie

4

Leveranciersinspectie door audit ter plaatse

Papierproductie

Papierproductie

5

Reiniging van de grondstof

6

Productie van het koffiefilterpapier overeenkomstig de eisen

7

Regelmatige controle van de belangrijkste kwaliteitseisen

8

Permanente controle van het gefabriceerde papier op zichtbare fouten

9

Markeren en verwijderen van zichtbare fouten uit het gefabriceerde papier

10

Uitvoering van productaudits

Productie van filterzakjes®

Productie van filterzakjes®

11

Productie van koffiefilters overeenkomstig de eisen

12

Permanente controle op vreemde voorwerpen

13

Regelmatige controle van de sterkte van de naad

14

Regelmatige controle op zichtbare fouten in de filterzakjes

15

Bijkomende steekproefsgewijze controles

Verpakken

Verpakken

16

Visuele controle van het verpakkingsmateriaal voor het vullen

17

Permanente controle op correct vullen

18

Controle van de verzendklare verpakking op zichtbare fouten

Vrijgave van het product

Vrijgave van het product

19

Controle van het product volgens controlelijst

20

Bijkomende steekproefsgewijze controle

Enqûete

Enqûete

1

Richtlijnen ingevolge enqûetes en wensen van de handel

Leveranciersselectie

Leveranciersselectie

2

Eerste leveranciersaudit reeds bij de selectie van de materialen voor onze apparaten, afspraken betreffende ontwikkelingsstappen en testplannen volgens strenge Melitta kwaliteitsstandaards om een constant hoog kwaliteitsniveau te garanderen

Ontwikkelingsproject

Ontwikkelingsproject

3

Apparaatontwikkeling met constante inachtneming van de kwaliteitseisen in alle fasen van het ontwikkelingsproces

4

Intensieve keuring van de apparaten in de verschillende ontwikkelingsfasen: prototype, laboratoriummonster en preserie

5

Keuring en certificering van de apparaatveiligheid en wettelijke conformiteit

6

Uitvoering van langetermijn- en praktijktests

7

Vastleggen van een bindende testplanning met het oog op de inachtneming van de Melitta kwaliteitsstandaards

8

Controle en vrijgave van de nulserie op grond van de keuring van de geproduceerde apparaten

Apparaatproductie

Apparaatproductie

9

Permanente ontvangstcontrole van de aangekochte componenten, zoals verwarmingselementen, thermostaten, slangen, elektronica, enz.

10

Permanente kwaliteitscontrole van de door de leverancier zelf geproduceerde spuitgietstukken

11

Voormontage van de componenten en montage van het apparaat met strikte inachtneming van de eisen (keuring en certificering van de apparaat- en voedselveiligheid overstijgen de wettelijke eisen; samenwerking uitsluitend met geaccrediteerde instituten)

12

Permanente inline-controle van de afzonderlijke montagestappen

13

100% eindcontrole van de werking en veiligheid van de apparaten

Verpakken

Verpakken

14

Samenstelling en permanente controle van de bijartikelen

15

Verpakking van bijartikelen en apparaat

16

Controle van de verzendklare verpakking op zichtbare fouten

Voortdurend optimalisatieproces

Voortdurend optimalisatieproces

17

Regelmatige ontvangstcontroles door Melitta om de hoogwaardigheid en lange levensduur van de apparaten te garanderen

18

Regelmatige leveranciersaudits met het oog op de naleving van de Melitta kwaliteitsstandaards

19

Constante aandacht voor de feedback van klanten, verkopers en klantenservice

20

Regelmatig overleg met de leverancier met het oog op de optimalisering van de productkwaliteit