• Gratis verzending vanaf 50€
  • Gratis terugzending
  • Minimale bestelwaarde 20€
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Vragen en antwoorden over de producten

Hebt u hulp nodig met een Melitta product?

Zodat wij uw vraag snel en doelgericht kunnen beantwoorden, gelieve ons hieronder wat informatie te geven over uw product.

  Terug | Algemeen
Algemeen
general
Selecteer onderwerp:

Garantie Service

Waar kan ik de consumentendienst bereiken voor vragen over Melitta-producten?

U kunt contact opnemen met onze klantenservice voor al uw vragen over Melitta® filterpapier, Melitta® koffiemachines en accessoires hier.

  Terug | Filterzakjes
Filterzakjes
filterbags
Selecteer onderwerp:

FAQ

Waarom moet ik filterpapier omvouwen vóór het inleggen in de filterhouder?

Om optimaal koffie te kunnen zetten, moet het filterpapier precies in de vorm van de filterhouder passen. Daarom moet u de beide geribbelde randen omvouwen. Het filterpapier kruipt dan dicht tegen de rand van de filterhouder en zit er ook diep in. Door deze goede pasvorm kan het filterpapier tijdens het koffiezetten niet naar binnen klappen.

Wat betekent eigenlijk "1x4®" bij filterzakjes?

In de kinderjaren van het filterpapier waren er nog geen koffiezetapparaten - in die tijd werd koffie nog met de hand gezet. Daartoe moest er met de toenmalige filter- en filterpapiermaten 100, 102® etc. - afhankelijk van het gewenste aantal kopjes koffie - meerdere keren water in de filter worden gegoten. Er kon dan alleen maar worden geschat hoeveel gezette koffie er in de kan was. In de jaren 60 werd door Melitta® het "1x-filtersysteem" uitgevonden. Afhankelijk van de gekozen maat moest er met deze nieuwe filters en dit filterpapier alleen nog "1x" water worden opgegoten (d.w.z. 1x2 filterpapier voor 1x opgieten = 2 kopjes koffie, 1x4® filterpapier voor 1x opgieten = 4 kopjes koffie etc.) en men had dan het gewenste aantal kopjes koffie - eenvoudig en praktisch voor de koffiegenieter. Lange tijd gebruikte men zowel de 100-maten als de 1x-maten naast elkaar, omdat de consument voor beide versies nog filterhouders in voorraad had.Inmiddels werken bijna alle apparaten met filterpapier "1x4®", omdat deze vooral in het hoofdsegment van de apparaten voor 8-10 kopjes koffie de optimale maat voor de benodigde hoeveelheid koffie en water hebben.

Hoe blijft filterpapier aan elkaar zitten?

Filterpapier heeft een naad die door het samenpersen van twee geribbelde zijden ontstaat. Alleen door deze ribbeling blijft het filterpapier aan elkaar zitten.

Welke filterpapiermaat past in mijn koffieautomaat?

In totaal zijn er zeven verschillende filterpapiermaten in de handel verkrijgbaar. De verschillende maten zijn in de loop der tijd om diverse redenen ontstaan (zie: "Wat betekent eigenlijk "1x4®" bij filterzakjes?").

  Terug | Volautomatische espressomachine
Barista TS Smart Barista TS Smart®
Barista T Smart Barista T Smart®
CI Touch CI Touch®
CI CI®
Varianza CSP Varianza® CSP
Passione OT Passione® OT
Passione Passione®
SOLO and Perfect Milk SOLO® & Perfect Milk
SOLO and Milk SOLO® & Milk
SOLO SOLO®
  Terug | Volautomatische espressomachine   Barista TS Smart:
Barista TS Smart
Selecteer onderwerp:
De molen maakt veel lawaai.

TMogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in de molen. Bel naar de hotline..

Waarom kleurt het water grijs nadat ik de Claris® waterfilter in de machine heb geplaatst?

De grijze kleur is te wijten aan de actieve koolstof die uit de machine wordt gespoeld wanneer de waterfilter in de machine wordt geplaatst. Dit is volkomen normaal en onschadelijk voor de gezondheid.

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Op welke smartphone kan ik de Melitta® Connect app gebruiken?

Je kunt de Melitta® Connect app gebruiken op alle Android-smartphones met Android 4.3 of hoger en alle Apple-apparaten vanaf iPhone 5s met iOS 10 of hoger.

Bluetooth low-energy support is also essential.

Waar kan ik de Melitta® Connect app downloaden?

Ga eerst na of je de Melitta® Connect app op je smartphone kunt gebruiken. Voor de installatie is 50MB (Android) of 70MB (iOS) vrije schijfruimte vereist.

Je kunt de app downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store onder 'Melitta® Connect'. Om de inhoud van de app volledig te synchroniseren is een stabiele internetverbinding vereist wanneer je de app voor het eerst opstart.

Ik kan met mijn smartphone geen verbinding maken met mijn volautomatische koffiemachine!

Zorg er eerst voor dat je smartphone en volautomatische koffiemachine niet verbonden zijn met een ander apparaat.
De Bluetooth-verbinding moet via de app worden gemaakt, niet via de apparaatinstellingen van de smartphone. Als u de smartphone al via de apparaatinstellingen heeft verbonden, moet u eerst deze koppeling verwijderen en daarna een verbinding tot stand brengen via de app.

Om je smartphone en volautomatische koffiemachine te verbinden, moet je deze eerst aan elkaar koppelen (initiële verbinding). Schakel Bluetooth in op je smartphone en zorg ervoor dat je verbonden bent met het internet. Ga in het menu van je koffiemachine naar Bluetooth > Verbinden om een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen (teller telt 60 seconden af). Zoek in de app onder 'Verbinding met het apparaat' naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer deze. Na deze eenmalige koppeling kun je de verbinding met je volautomatische koffiemachine gewoon inschakelen in de app. Om dat te doen, zoek je in de app onder 'Verbinding met het apparaat' gewoon naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer je deze.
De smartphone moet zich in het ontvangstgebied bevinden (ongeveer 5 tot 10 meter) en Bluetooth moet zijn geactiveerd.

Als je problemen ondervindt met de verbinding, verwijder dan alle bestaande verbindingen onder Instellingen > Bluetooth > Resetten naar fabrieksinstellingen in het menu van je Barista Smart®. Verwijder indien nodig in je smartphone de koppeling met je volautomatische koffiemachine door onder Instellingen > Bluetooth > Barista (serienummer) de verbinding te annuleren/verwijderen. Vervolgens kun je een nieuwe verbinding tot stand brengen.

Expert- of apparaatinstellingen worden niet aanvaard!

Om de expert- en apparaatinstellingen te aanvaarden, moet je deze actief opslaan nadat je ze hebt gewijzigd (door te drukken op Toepassen/Opslaan). Hiervoor moet je mogelijk naar omlaag scrollen.

Ik heb een probleem met de Melitta® Connect app!

Als je een probleem hebt met de Melitta® Connect app, installeer dan de meest recente versie van de app.

Als je daarna nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice. Vermeld de volgende informatie wanneer je het probleem beschrijft:

'-Serienummer van je volautomatische koffiemachine

- Softwareversie van je volautomatische koffiemachine (menu: Instellingen > Softwareversie)

'- Fabrikant, model en besturingssysteem van je smartphone

- App-versie (terug te vinden in de juridische informatie van de app)

- Stapsgewijze beschrijving van hoe het probleem is opgetreden (indien nodig met afbeeldingen)

Kan ik de Melitta® Connect-app gebruiken met mijn tablet?

Hoewel onze app is geoptimaliseerd voor smartphones, is deze over het algemeen compatibel met tablets en functioneel. Om de app op een iPad te installeren, moet het filter in de app store worden gewijzigd van 'Alleen iPad-apps' naar 'Alleen iPhone-apps'. Dan is de Melitta® Connect-app op de iPad te vinden en te installeren.

Barista TS Smart®: Als de functie Auto-Bean-Select uitgeschakeld is, worden de koffiebonen maar uit één bonenvak genomen!

Als de functie Auto-Bean-Select uitgeschakeld is, worden beide bonenvakken als één groot vak beschouwd. Er wordt pas van bonenvak veranderd wanneer een van de vakken leeg is. Dat is alleen zinvol als beide bonenvakken dezelfde soort koffiebonen bevatten. Als je verschillende koffiebonen gebruikt, moet je de functie Auto-Bean-Select inschakelen. Je kunt dan voor elk recept veranderen van bonenvak.

Je kunt ook de functie MyCoffee gebruiken om de koffie te personaliseren voor individuele gebruikers:

Gebruiker 1: Koffie met bonen uit vak 1

Gebruiker 2: Koffie met bonen uit vak 2

Welke bonensoort hoort in welk compartiment van het bonenreservoir?

Het linkse compartiment is bedoeld voor de espressobonen (donker gebrande bonen), het rechtse compartiment voor de cafécrèmebonen (licht gebrande bonen). Via het menu kunt u handmatig bonencompartimenten toewijzen aan recepten of de automatische bonenselectie helemaal uitschakelen.

Waarom klinkt de molen leeg na elke bereiding?

De molen wordt bij elke bereiding leeg gemaakt, zodat er voor ieder kopje vers gemalen koffie gebruikt wordt. Bijgevolg wordt, wanneer u een bereiding met een andere bonensoort kiest, voor de eerstvolgende kop al direct de juiste bonensoort gebruikt.

De koffie smaakt te bitter.

a) Er zijn mogelijk koffieresten zoals koffieolie achtergebleven in de zetgroep. Reinig de zetgroep met zuiver water. Kijk goed of er geen koffieresten op de zeef zitten. Voer indien nodig het reinigingsprogramma uit met Melitta® PerfectCLEAN reinigingstabs.

b) De machine moet mogelijk worden ontkalkt. Ontkalk de machine met het geïntegreerde ontkalkingsprogramma. Gebruik Melitta® AntiCALC ontkalkingsmiddel. Dit middel is perfect geschikt voor uw machine en verwijdert voorzichtig en grondig alle kalkaanslag.

c) De instelling van de molen is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.

d) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit.

De koffie is te slap.

a) Het is mogelijk dat de koffiebonen niet in de molen vallen. Te vettige bonen zijn een mogelijke oorzaak. Reinig het bonenreservoir met een vochtige doek en een normaal, mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de molen terechtkomt. Klop indien nodig lichtjes tegen het bonenreservoir.

b) De instelling van de molen is mogelijk te grof. Stel de molen tijdens het malen in op een fijnere stand.

c) c) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit. Voor espresso raden we espressobonen aan.

Het display van het bonenreservoir geeft aan dat het reservoir vol is, maar het is leeg.

De fotocel is mogelijk vuil of misschien zit er een koffieboon vast voor de sensor.

Please clean the bean container.

Waarom wordt er geen melk uit het melkreservoir gezogen?

a) Mogelijk is het zuigslangetje van het melkreservoir niet correct verbonden met het deksel..

Controleer of het zuigpijpje goed aangesloten is op het deksel.

b) Mogelijk is de melkslang niet correct verbonden met de uitloop en/of het melkreservoir.

Controleer of de melkslang correct aangesloten is op de uitloop en het melkreservoir.

Kan ik het melkreservoir ook aan de linkerkant aansluiten?

Ja. Het apparaat wordt geleverd met het melkreservoir aan de rechterkant. Om het melkreservoir te verplaatsen naar de linkerkant, neemt u de melkslang uit de uitloop en schuift u deze naar onderen. Ontgrendel het melkreservoir en trek dit naar onderen. Trek de melkuitgifte naar boven, draai deze 180° en plaats ze terug. Ga in de omgekeerde richting en volgorde te werk om het melkreservoir weer aan de andere kant te plaatsen.

Hoe werkt de eenvoudige stoomreiniging, Easy Steam Cleaning?

Tijdens de Easy Steam Cleaning worden de melkvoerende delen snel en hygiënisch gereinigd met heet water en stoom. Deze reiniging moet uitgevoerd worden telkens als er melk is gebruikt en kan ook afzonderlijk via het menu opgeroepen worden.

Waarom kunnen er geen twee kopjes gemaakt worden van de recepten americano en long black?

Omdat er maar één wateruitloop aanwezig is, kan er maar één kopje americano of long black gemaakt worden.

Hoe roep ik de verschillende recepten op?

Standaard zijn de recepten ingesteld onder de My Coffee-profielen 1-4. Een overzicht van de verdeling van de recepten over de profielen vindt u in uw welkomstpakket en ook hier. Om een recept op te roepen, drukt u meermaals op de My Coffee-toets om het gewenste My Coffee-profiel te selecteren. Vervolgens drukt op de knop van de gewenste drank.

Via het menu kunt u de recepten ook individueel wijzigen en opslaan onder de knoppen of de My Coffee-profielen (zie "Receptinstellingen permanent wijzigen" in de bedieningshandleiding).

Waarom brandt de knop van een bepaalde drank niet?

Het voor het recept vereiste bonenreservoir is leeg. Vul de bonen bij.

Als alternatieve oplossing kunt u ook via het bedieningspaneel instellen dat er voor dit ene kopje een andere bonensoort gebruikt wordt. Daarnaast kunt u via het menu de toewijzing van de bonensoort aan een bepaald recept permanent wijzigen of de automatische bonenselectie helemaal uitschakelen (zie het hoofdstuk "Basisinstellingen wijzigen" in de bedieningshandleiding).

Hoe start ik het reinigings-/ontkalkingsprogramma?

Druk minstens 2 seconden op de toets "Menu/ok", zodat de melding op het display verandert. Selecteer "Onderhoud" in het menu. Nu kunt u kiezen tussen de verschillende programma's voor ontkalking of reiniging.

Zijn de afzonderlijke onderdelen van de Melitta® Barista® vaatwasserbestendig?

Was het lekbakje en de residubak af met een zachte, vochtige doek en een normaal vaatwasmiddel. Het kunststof melkkannetje (afhankelijk van het model), zonder deksel en buisje, mag gereinigd worden in de vaatwasmachine.

Hoe reinig ik de zetgroep?

De zetgroep kan met een vochtige doek afgeveegd of met het kwastje uit de reinigingskit uitgeborsteld worden. Ook reinigen onder stromend water is mogelijk.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Hoe kan ik de maalgraad regelen?

De maalgraad werd voor de levering optimaal ingesteld. Wij raden aan de maalgraad ten vroegste na 1000 koppen (ca. 1 jaar) bij te regelen.

Om de maalgraad te verstellen, opent u het deksel aan de rechterzijde en bereidt u een willekeurige drank. Verplaats de greep van de maalgraadverstelling terwijl de molen draait: naar voren voor een fijnere maling of naar achteren voor een grovere maling. Denk erom dat de maalgraad alleen versteld mag worden terwijl de molen draait. Anders kunt u de molen beschadigen. Sluit het deksel als u klaar bent.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Bug fixing

De melding "Bonen bijvullen" verschijnt op het display, hoewel het bonenreservoir gevuld is.

a) Mogelijk vallen de bonen niet in de molen. Dit kan zich voordoen als de bonen te olierijk zijn. Veeg het bonenreservoir schoon met een licht vochtige doek en een mild afwasmiddel. Klop eventueel licht tegen het bonenreservoir.
b) Mogelijk staat de bonenselectieschuif in het midden. Controleer of de bonenselectieschuif op één bonenreservoir gericht is. Verplaats de schuif voorzichtig van de ene positie naar de andere. b) Mogelijk staat de bonenselectieschuif in het midden. Controleer of de bonenselectieschuif op één bonenreservoir gericht is. Verplaats de schuif voorzichtig van de ene positie naar de andere.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

De melding "Systeemfout" verschijnt op het display.

Schakel het apparaat uit en weer in. Als de melding opnieuw verschijnt, neem dan contact op met de hotline.
Verschijnt systeemfout 14 op het display, dan zit een boontje vast in het compartiment. Belt u dan met onze consumentenservice, telefoon 0183- 642 642.

Ik kan met mijn smartphone geen verbinding maken met mijn volautomatische koffiemachine!

Zorg er eerst voor dat je smartphone en volautomatische koffiemachine niet verbonden zijn met een ander apparaat.
De Bluetooth-verbinding moet via de app worden gemaakt, niet via de apparaatinstellingen van de smartphone. Als u de smartphone al via de apparaatinstellingen heeft verbonden, moet u eerst deze koppeling verwijderen en daarna een verbinding tot stand brengen via de app.

Om je smartphone en volautomatische koffiemachine te verbinden, moet je deze eerst aan elkaar koppelen (initiële verbinding). Schakel Bluetooth in op je smartphone en zorg ervoor dat je verbonden bent met het internet. Ga in het menu van je koffiemachine naar Bluetooth > Verbinden om een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen (teller telt 60 seconden af). Zoek in de app onder 'Verbinding met het apparaat' naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer deze. Na deze eenmalige koppeling kun je de verbinding met je volautomatische koffiemachine gewoon inschakelen in de app. Om dat te doen, zoek je in de app onder 'Verbinding met het apparaat' gewoon naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer je deze.
De smartphone moet zich in het ontvangstgebied bevinden (ongeveer 5 tot 10 meter) en Bluetooth moet zijn geactiveerd.

Als je problemen ondervindt met de verbinding, verwijder dan alle bestaande verbindingen onder Instellingen > Bluetooth > Resetten naar fabrieksinstellingen in het menu van je Barista Smart®. Verwijder indien nodig in je smartphone de koppeling met je volautomatische koffiemachine door onder Instellingen > Bluetooth > Barista (serienummer) de verbinding te annuleren/verwijderen. Vervolgens kun je een nieuwe verbinding tot stand brengen.

Expert- of apparaatinstellingen worden niet aanvaard!

Om de expert- en apparaatinstellingen te aanvaarden, moet je deze actief opslaan nadat je ze hebt gewijzigd (door te drukken op Toepassen/Opslaan). Hiervoor moet je mogelijk naar omlaag scrollen.

Ik heb een probleem met de Melitta® Connect app!

Als je een probleem hebt met de Melitta® Connect app, installeer dan de meest recente versie van de app.

Als je daarna nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice. Vermeld de volgende informatie wanneer je het probleem beschrijft:

'-Serienummer van je volautomatische koffiemachine

- Softwareversie van je volautomatische koffiemachine (menu: Instellingen > Softwareversie)

'- Fabrikant, model en besturingssysteem van je smartphone

- App-versie (terug te vinden in de juridische informatie van de app)

- Stapsgewijze beschrijving van hoe het probleem is opgetreden (indien nodig met afbeeldingen)

When Auto-Bean-Select is deactivated, the beans are only taken from one coffee bean compartment!

Als de functie Auto-Bean-Select uitgeschakeld is, worden beide bonenvakken als één groot vak beschouwd. Er wordt pas van bonenvak veranderd wanneer een van de vakken leeg is. Dat is alleen zinvol als beide bonenvakken dezelfde soort koffiebonen bevatten. Als je verschillende koffiebonen gebruikt, moet je de functie Auto-Bean-Select inschakelen. Je kunt dan voor elk recept veranderen van bonenvak.

Je kunt ook de functie MyCoffee gebruiken om de koffie te personaliseren voor individuele gebruikers:

Gebruiker 1: Koffie met bonen uit vak 1

Gebruiker 2: Koffie met bonen uit vak 2

De molen maakt veel lawaai.

TMogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in de molen. Bel naar de hotline..

De melding "Systeemfout" verschijnt op het display.

Schakel het apparaat uit en weer in. Als de melding opnieuw verschijnt, neem dan contact op met de hotline.
Verschijnt systeemfout 14 op het display, dan zit een boontje vast in het compartiment. Belt u dan met onze consumentenservice, telefoon 0183- 642 642.

Waarom brandt de knop van een bepaalde drank niet?

Het voor het recept vereiste bonenreservoir is leeg. Vul de bonen bij.

Als alternatieve oplossing kunt u ook via het bedieningspaneel instellen dat er voor dit ene kopje een andere bonensoort gebruikt wordt. Daarnaast kunt u via het menu de toewijzing van de bonensoort aan een bepaald recept permanent wijzigen of de automatische bonenselectie helemaal uitschakelen (zie het hoofdstuk "Basisinstellingen wijzigen" in de bedieningshandleiding).

Repair procedure

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Accessories

Op welke smartphone kan ik de Melitta® Connect app gebruiken?

Je kunt de Melitta® Connect app gebruiken op alle Android-smartphones met Android 4.3 of hoger en alle Apple-apparaten vanaf iPhone 5s met iOS 10 of hoger.

Bluetooth low-energy support is also essential.

Waar kan ik de Melitta® Connect app downloaden?

Ga eerst na of je de Melitta® Connect app op je smartphone kunt gebruiken. Voor de installatie is 50MB (Android) of 70MB (iOS) vrije schijfruimte vereist.

Je kunt de app downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store onder 'Melitta® Connect'. Om de inhoud van de app volledig te synchroniseren is een stabiele internetverbinding vereist wanneer je de app voor het eerst opstart.

Ik kan met mijn smartphone geen verbinding maken met mijn volautomatische koffiemachine!

Zorg er eerst voor dat je smartphone en volautomatische koffiemachine niet verbonden zijn met een ander apparaat.
De Bluetooth-verbinding moet via de app worden gemaakt, niet via de apparaatinstellingen van de smartphone. Als u de smartphone al via de apparaatinstellingen heeft verbonden, moet u eerst deze koppeling verwijderen en daarna een verbinding tot stand brengen via de app.

Om je smartphone en volautomatische koffiemachine te verbinden, moet je deze eerst aan elkaar koppelen (initiële verbinding). Schakel Bluetooth in op je smartphone en zorg ervoor dat je verbonden bent met het internet. Ga in het menu van je koffiemachine naar Bluetooth > Verbinden om een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen (teller telt 60 seconden af). Zoek in de app onder 'Verbinding met het apparaat' naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer deze. Na deze eenmalige koppeling kun je de verbinding met je volautomatische koffiemachine gewoon inschakelen in de app. Om dat te doen, zoek je in de app onder 'Verbinding met het apparaat' gewoon naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer je deze.
De smartphone moet zich in het ontvangstgebied bevinden (ongeveer 5 tot 10 meter) en Bluetooth moet zijn geactiveerd.

Als je problemen ondervindt met de verbinding, verwijder dan alle bestaande verbindingen onder Instellingen > Bluetooth > Resetten naar fabrieksinstellingen in het menu van je Barista Smart®. Verwijder indien nodig in je smartphone de koppeling met je volautomatische koffiemachine door onder Instellingen > Bluetooth > Barista (serienummer) de verbinding te annuleren/verwijderen. Vervolgens kun je een nieuwe verbinding tot stand brengen.

Expert- of apparaatinstellingen worden niet aanvaard!

Om de expert- en apparaatinstellingen te aanvaarden, moet je deze actief opslaan nadat je ze hebt gewijzigd (door te drukken op Toepassen/Opslaan). Hiervoor moet je mogelijk naar omlaag scrollen.

Ik heb een probleem met de Melitta® Connect app!

Als je een probleem hebt met de Melitta® Connect app, installeer dan de meest recente versie van de app.

Als je daarna nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice. Vermeld de volgende informatie wanneer je het probleem beschrijft:

'-Serienummer van je volautomatische koffiemachine

- Softwareversie van je volautomatische koffiemachine (menu: Instellingen > Softwareversie)

'- Fabrikant, model en besturingssysteem van je smartphone

- App-versie (terug te vinden in de juridische informatie van de app)

- Stapsgewijze beschrijving van hoe het probleem is opgetreden (indien nodig met afbeeldingen)

Kan ik de Melitta® Connect-app gebruiken met mijn tablet?

Hoewel onze app is geoptimaliseerd voor smartphones, is deze over het algemeen compatibel met tablets en functioneel. Om de app op een iPad te installeren, moet het filter in de app store worden gewijzigd van 'Alleen iPad-apps' naar 'Alleen iPhone-apps'. Dan is de Melitta® Connect-app op de iPad te vinden en te installeren.

When Auto-Bean-Select is deactivated, the beans are only taken from one coffee bean compartment!

Als de functie Auto-Bean-Select uitgeschakeld is, worden beide bonenvakken als één groot vak beschouwd. Er wordt pas van bonenvak veranderd wanneer een van de vakken leeg is. Dat is alleen zinvol als beide bonenvakken dezelfde soort koffiebonen bevatten. Als je verschillende koffiebonen gebruikt, moet je de functie Auto-Bean-Select inschakelen. Je kunt dan voor elk recept veranderen van bonenvak.

Je kunt ook de functie MyCoffee gebruiken om de koffie te personaliseren voor individuele gebruikers:

Gebruiker 1: Koffie met bonen uit vak 1

Gebruiker 2: Koffie met bonen uit vak 2

Waarom kleurt het water grijs nadat ik de Claris® waterfilter in de machine heb geplaatst?

De grijze kleur is te wijten aan de actieve koolstof die uit de machine wordt gespoeld wanneer de waterfilter in de machine wordt geplaatst. Dit is volkomen normaal en onschadelijk voor de gezondheid.

Waar kan ik accessoires kopen voor de volautomatische koffiemachines van Melitta®, zoals reinigingstabletten en ontkalkingspoeder?

Onze accessoires zijn verkrijgbaar in de elektronicawinkels die onze volautomatische koffiemachines verkopen. U kunt ze ook direct in onze online shop bestellen via www.melitta.nl

Initial start-up

Welke bonensoort hoort in welk compartiment van het bonenreservoir?

Het linkse compartiment is bedoeld voor de espressobonen (donker gebrande bonen), het rechtse compartiment voor de cafécrèmebonen (licht gebrande bonen). Via het menu kunt u handmatig bonencompartimenten toewijzen aan recepten of de automatische bonenselectie helemaal uitschakelen.

Op welke smartphone kan ik de Melitta® Connect app gebruiken?

Je kunt de Melitta® Connect app gebruiken op alle Android-smartphones met Android 4.3 of hoger en alle Apple-apparaten vanaf iPhone 5s met iOS 10 of hoger.

Bluetooth low-energy support is also essential.

Waar kan ik de Melitta® Connect app downloaden?

Ga eerst na of je de Melitta® Connect app op je smartphone kunt gebruiken. Voor de installatie is 50MB (Android) of 70MB (iOS) vrije schijfruimte vereist.

Je kunt de app downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store onder 'Melitta® Connect'. Om de inhoud van de app volledig te synchroniseren is een stabiele internetverbinding vereist wanneer je de app voor het eerst opstart.

Kan ik de Melitta® Connect-app gebruiken met mijn tablet?

Hoewel onze app is geoptimaliseerd voor smartphones, is deze over het algemeen compatibel met tablets en functioneel. Om de app op een iPad te installeren, moet het filter in de app store worden gewijzigd van 'Alleen iPad-apps' naar 'Alleen iPhone-apps'. Dan is de Melitta® Connect-app op de iPad te vinden en te installeren.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Cleaning

Hoe werkt de eenvoudige stoomreiniging, Easy Steam Cleaning?

Tijdens de Easy Steam Cleaning worden de melkvoerende delen snel en hygiënisch gereinigd met heet water en stoom. Deze reiniging moet uitgevoerd worden telkens als er melk is gebruikt en kan ook afzonderlijk via het menu opgeroepen worden.

Hoe start ik het reinigings-/ontkalkingsprogramma?

Druk minstens 2 seconden op de toets "Menu/ok", zodat de melding op het display verandert. Selecteer "Onderhoud" in het menu. Nu kunt u kiezen tussen de verschillende programma's voor ontkalking of reiniging.

Zijn de afzonderlijke onderdelen van de Melitta® Barista® vaatwasserbestendig?

Was het lekbakje en de residubak af met een zachte, vochtige doek en een normaal vaatwasmiddel. Het kunststof melkkannetje (afhankelijk van het model), zonder deksel en buisje, mag gereinigd worden in de vaatwasmachine.

Hoe reinig ik de zetgroep?

De zetgroep kan met een vochtige doek afgeveegd of met het kwastje uit de reinigingskit uitgeborsteld worden. Ook reinigen onder stromend water is mogelijk.

Decalcification

Hoe start ik het reinigings-/ontkalkingsprogramma?

Druk minstens 2 seconden op de toets "Menu/ok", zodat de melding op het display verandert. Selecteer "Onderhoud" in het menu. Nu kunt u kiezen tussen de verschillende programma's voor ontkalking of reiniging.

Handbuch

Waar kan ik de gebruikershandleiding van mijn Volautomatische espressomachine vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen van al onze producten hier vinden.

  Terug | Volautomatische espressomachine   Barista T Smart:
Barista T Smart
Selecteer onderwerp:

FAQs

De molen maakt veel lawaai.

TMogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in de molen. Bel naar de hotline..

Op welke smartphone kan ik de Melitta® Connect app gebruiken?

Je kunt de Melitta® Connect app gebruiken op alle Android-smartphones met Android 4.3 of hoger en alle Apple-apparaten vanaf iPhone 5s met iOS 10 of hoger.

Bluetooth low-energy support is also essential.

Waar kan ik de Melitta® Connect app downloaden?

Ga eerst na of je de Melitta® Connect app op je smartphone kunt gebruiken. Voor de installatie is 50MB (Android) of 70MB (iOS) vrije schijfruimte vereist.

Je kunt de app downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store onder 'Melitta® Connect'. Om de inhoud van de app volledig te synchroniseren is een stabiele internetverbinding vereist wanneer je de app voor het eerst opstart.

Ik kan met mijn smartphone geen verbinding maken met mijn volautomatische koffiemachine!

Zorg er eerst voor dat je smartphone en volautomatische koffiemachine niet verbonden zijn met een ander apparaat.
De Bluetooth-verbinding moet via de app worden gemaakt, niet via de apparaatinstellingen van de smartphone. Als u de smartphone al via de apparaatinstellingen heeft verbonden, moet u eerst deze koppeling verwijderen en daarna een verbinding tot stand brengen via de app.

Om je smartphone en volautomatische koffiemachine te verbinden, moet je deze eerst aan elkaar koppelen (initiële verbinding). Schakel Bluetooth in op je smartphone en zorg ervoor dat je verbonden bent met het internet. Ga in het menu van je koffiemachine naar Bluetooth > Verbinden om een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen (teller telt 60 seconden af). Zoek in de app onder 'Verbinding met het apparaat' naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer deze. Na deze eenmalige koppeling kun je de verbinding met je volautomatische koffiemachine gewoon inschakelen in de app. Om dat te doen, zoek je in de app onder 'Verbinding met het apparaat' gewoon naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer je deze.
De smartphone moet zich in het ontvangstgebied bevinden (ongeveer 5 tot 10 meter) en Bluetooth moet zijn geactiveerd.

Als je problemen ondervindt met de verbinding, verwijder dan alle bestaande verbindingen onder Instellingen > Bluetooth > Resetten naar fabrieksinstellingen in het menu van je Barista Smart®. Verwijder indien nodig in je smartphone de koppeling met je volautomatische koffiemachine door onder Instellingen > Bluetooth > Barista (serienummer) de verbinding te annuleren/verwijderen. Vervolgens kun je een nieuwe verbinding tot stand brengen.

Expert- of apparaatinstellingen worden niet aanvaard!

Om de expert- en apparaatinstellingen te aanvaarden, moet je deze actief opslaan nadat je ze hebt gewijzigd (door te drukken op Toepassen/Opslaan). Hiervoor moet je mogelijk naar omlaag scrollen.

Ik heb een probleem met de Melitta® Connect app!

Als je een probleem hebt met de Melitta® Connect app, installeer dan de meest recente versie van de app.

Als je daarna nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice. Vermeld de volgende informatie wanneer je het probleem beschrijft:

'-Serienummer van je volautomatische koffiemachine

- Softwareversie van je volautomatische koffiemachine (menu: Instellingen > Softwareversie)

'- Fabrikant, model en besturingssysteem van je smartphone

- App-versie (terug te vinden in de juridische informatie van de app)

- Stapsgewijze beschrijving van hoe het probleem is opgetreden (indien nodig met afbeeldingen)

Kan ik de Melitta® Connect-app gebruiken met mijn tablet?

Hoewel onze app is geoptimaliseerd voor smartphones, is deze over het algemeen compatibel met tablets en functioneel. Om de app op een iPad te installeren, moet het filter in de app store worden gewijzigd van 'Alleen iPad-apps' naar 'Alleen iPhone-apps'. Dan is de Melitta® Connect-app op de iPad te vinden en te installeren.

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Waarom wordt er geen melk uit het melkreservoir gezogen?

a) Mogelijk is het zuigslangetje van het melkreservoir niet correct verbonden met het deksel..

Controleer of het zuigpijpje goed aangesloten is op het deksel.

b) Mogelijk is de melkslang niet correct verbonden met de uitloop en/of het melkreservoir.

Controleer of de melkslang correct aangesloten is op de uitloop en het melkreservoir.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Kan ik het melkreservoir ook aan de linkerkant aansluiten?

Ja. Het apparaat wordt geleverd met het melkreservoir aan de rechterkant. Om het melkreservoir te verplaatsen naar de linkerkant, neemt u de melkslang uit de uitloop en schuift u deze naar onderen. Ontgrendel het melkreservoir en trek dit naar onderen. Trek de melkuitgifte naar boven, draai deze 180° en plaats ze terug. Ga in de omgekeerde richting en volgorde te werk om het melkreservoir weer aan de andere kant te plaatsen.

Hoe werkt de eenvoudige stoomreiniging, Easy Steam Cleaning?

Tijdens de Easy Steam Cleaning worden de melkvoerende delen snel en hygiënisch gereinigd met heet water en stoom. Deze reiniging moet uitgevoerd worden telkens als er melk is gebruikt en kan ook afzonderlijk via het menu opgeroepen worden.

Waarom kunnen er geen twee kopjes gemaakt worden van de recepten americano en long black?

Omdat er maar één wateruitloop aanwezig is, kan er maar één kopje americano of long black gemaakt worden.

Welke recepten kan de Melitta® Barista® bereiden?

Er kunnen in totaal 18 verschillende koffiespecialiteiten bereid worden. Een overzicht van de recepten vindt u hier.

Hoe roep ik de verschillende recepten op?

Standaard zijn de recepten ingesteld onder de My Coffee-profielen 1-4. Een overzicht van de verdeling van de recepten over de profielen vindt u in uw welkomstpakket en ook hier. Om een recept op te roepen, drukt u meermaals op de My Coffee-toets om het gewenste My Coffee-profiel te selecteren. Vervolgens drukt op de knop van de gewenste drank.

De koffie smaakt te bitter.

a) Er zijn mogelijk koffieresten zoals koffieolie achtergebleven in de zetgroep. Reinig de zetgroep met zuiver water. Kijk goed of er geen koffieresten op de zeef zitten. Voer indien nodig het reinigingsprogramma uit met Melitta® PerfectCLEAN reinigingstabs.

b) De machine moet mogelijk worden ontkalkt. Ontkalk de machine met het geïntegreerde ontkalkingsprogramma. Gebruik Melitta® AntiCALC ontkalkingsmiddel. Dit middel is perfect geschikt voor uw machine en verwijdert voorzichtig en grondig alle kalkaanslag.

c) De instelling van de molen is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.

d) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit.

De koffie is te slap.

a) Het is mogelijk dat de koffiebonen niet in de molen vallen. Te vettige bonen zijn een mogelijke oorzaak. Reinig het bonenreservoir met een vochtige doek en een normaal, mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de molen terechtkomt. Klop indien nodig lichtjes tegen het bonenreservoir.

b) De instelling van de molen is mogelijk te grof. Stel de molen tijdens het malen in op een fijnere stand.

c) c) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit. Voor espresso raden we espressobonen aan.

Hoe start ik het reinigings-/ontkalkingsprogramma?

Druk minstens 2 seconden op de toets "Menu/ok", zodat de melding op het display verandert. Selecteer "Onderhoud" in het menu. Nu kunt u kiezen tussen de verschillende programma's voor ontkalking of reiniging.

Zijn de afzonderlijke onderdelen van de Melitta® Barista® vaatwasserbestendig?

Was het lekbakje en de residubak af met een zachte, vochtige doek en een normaal vaatwasmiddel. Het kunststof melkkannetje (afhankelijk van het model), zonder deksel en buisje, mag gereinigd worden in de vaatwasmachine.

Hoe reinig ik de zetgroep?

De zetgroep kan met een vochtige doek afgeveegd of met het kwastje uit de reinigingskit uitgeborsteld worden. Ook reinigen onder stromend water is mogelijk.

Hoe kan ik de maalgraad regelen?

De maalgraad werd voor de levering optimaal ingesteld. Wij raden aan de maalgraad ten vroegste na 1000 koppen (ca. 1 jaar) bij te regelen. Om de maalgraad te verstellen, opent u het deksel aan de rechterzijde en bereidt u een willekeurige drank. Verplaats de greep van de maalgraadverstelling terwijl de molen draait: naar voren voor een fijnere maling of naar achteren voor een grovere maling. Denk erom dat de maalgraad alleen versteld mag worden terwijl de molen draait. Anders kunt u de molen beschadigen. Sluit het deksel als u klaar bent.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Bug fixing

De melding "Bonen bijvullen" verschijnt op het display, hoewel het bonenreservoir gevuld is.

a) Mogelijk vallen de bonen niet in de molen. Dit kan zich voordoen als de bonen te olierijk zijn. Veeg het bonenreservoir schoon met een licht vochtige doek en een mild afwasmiddel. Klop eventueel licht tegen het bonenreservoir.
b) Mogelijk staat de bonenselectieschuif in het midden. Controleer of de bonenselectieschuif op één bonenreservoir gericht is. Verplaats de schuif voorzichtig van de ene positie naar de andere. b) Mogelijk staat de bonenselectieschuif in het midden. Controleer of de bonenselectieschuif op één bonenreservoir gericht is. Verplaats de schuif voorzichtig van de ene positie naar de andere.

Ik kan met mijn smartphone geen verbinding maken met mijn volautomatische koffiemachine!

Zorg er eerst voor dat je smartphone en volautomatische koffiemachine niet verbonden zijn met een ander apparaat.
De Bluetooth-verbinding moet via de app worden gemaakt, niet via de apparaatinstellingen van de smartphone. Als u de smartphone al via de apparaatinstellingen heeft verbonden, moet u eerst deze koppeling verwijderen en daarna een verbinding tot stand brengen via de app.

Om je smartphone en volautomatische koffiemachine te verbinden, moet je deze eerst aan elkaar koppelen (initiële verbinding). Schakel Bluetooth in op je smartphone en zorg ervoor dat je verbonden bent met het internet. Ga in het menu van je koffiemachine naar Bluetooth > Verbinden om een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen (teller telt 60 seconden af). Zoek in de app onder 'Verbinding met het apparaat' naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer deze. Na deze eenmalige koppeling kun je de verbinding met je volautomatische koffiemachine gewoon inschakelen in de app. Om dat te doen, zoek je in de app onder 'Verbinding met het apparaat' gewoon naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer je deze.
De smartphone moet zich in het ontvangstgebied bevinden (ongeveer 5 tot 10 meter) en Bluetooth moet zijn geactiveerd.

Als je problemen ondervindt met de verbinding, verwijder dan alle bestaande verbindingen onder Instellingen > Bluetooth > Resetten naar fabrieksinstellingen in het menu van je Barista Smart®. Verwijder indien nodig in je smartphone de koppeling met je volautomatische koffiemachine door onder Instellingen > Bluetooth > Barista (serienummer) de verbinding te annuleren/verwijderen. Vervolgens kun je een nieuwe verbinding tot stand brengen.

Expert- of apparaatinstellingen worden niet aanvaard!

Om de expert- en apparaatinstellingen te aanvaarden, moet je deze actief opslaan nadat je ze hebt gewijzigd (door te drukken op Toepassen/Opslaan). Hiervoor moet je mogelijk naar omlaag scrollen.

Ik heb een probleem met de Melitta® Connect app!

Als je een probleem hebt met de Melitta® Connect app, installeer dan de meest recente versie van de app.

Als je daarna nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice. Vermeld de volgende informatie wanneer je het probleem beschrijft:

'-Serienummer van je volautomatische koffiemachine

- Softwareversie van je volautomatische koffiemachine (menu: Instellingen > Softwareversie)

'- Fabrikant, model en besturingssysteem van je smartphone

- App-versie (terug te vinden in de juridische informatie van de app)

- Stapsgewijze beschrijving van hoe het probleem is opgetreden (indien nodig met afbeeldingen)

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

De molen maakt veel lawaai.

TMogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in de molen. Bel naar de hotline..

De melding "Systeemfout" verschijnt op het display.

Schakel het apparaat uit en weer in. Als de melding opnieuw verschijnt, neem dan contact op met de hotline.
Verschijnt systeemfout 14 op het display, dan zit een boontje vast in het compartiment. Belt u dan met onze consumentenservice, telefoon 0183- 642 642.

Repair procedure

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Accessories

Op welke smartphone kan ik de Melitta® Connect app gebruiken?

Je kunt de Melitta® Connect app gebruiken op alle Android-smartphones met Android 4.3 of hoger en alle Apple-apparaten vanaf iPhone 5s met iOS 10 of hoger.

Bluetooth low-energy support is also essential.

Waar kan ik de Melitta® Connect app downloaden?

Ga eerst na of je de Melitta® Connect app op je smartphone kunt gebruiken. Voor de installatie is 50MB (Android) of 70MB (iOS) vrije schijfruimte vereist.

Je kunt de app downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store onder 'Melitta® Connect'. Om de inhoud van de app volledig te synchroniseren is een stabiele internetverbinding vereist wanneer je de app voor het eerst opstart.

Ik kan met mijn smartphone geen verbinding maken met mijn volautomatische koffiemachine!

Zorg er eerst voor dat je smartphone en volautomatische koffiemachine niet verbonden zijn met een ander apparaat.
De Bluetooth-verbinding moet via de app worden gemaakt, niet via de apparaatinstellingen van de smartphone. Als u de smartphone al via de apparaatinstellingen heeft verbonden, moet u eerst deze koppeling verwijderen en daarna een verbinding tot stand brengen via de app.

Om je smartphone en volautomatische koffiemachine te verbinden, moet je deze eerst aan elkaar koppelen (initiële verbinding). Schakel Bluetooth in op je smartphone en zorg ervoor dat je verbonden bent met het internet. Ga in het menu van je koffiemachine naar Bluetooth > Verbinden om een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen (teller telt 60 seconden af). Zoek in de app onder 'Verbinding met het apparaat' naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer deze. Na deze eenmalige koppeling kun je de verbinding met je volautomatische koffiemachine gewoon inschakelen in de app. Om dat te doen, zoek je in de app onder 'Verbinding met het apparaat' gewoon naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer je deze.
De smartphone moet zich in het ontvangstgebied bevinden (ongeveer 5 tot 10 meter) en Bluetooth moet zijn geactiveerd.

Als je problemen ondervindt met de verbinding, verwijder dan alle bestaande verbindingen onder Instellingen > Bluetooth > Resetten naar fabrieksinstellingen in het menu van je Barista Smart®. Verwijder indien nodig in je smartphone de koppeling met je volautomatische koffiemachine door onder Instellingen > Bluetooth > Barista (serienummer) de verbinding te annuleren/verwijderen. Vervolgens kun je een nieuwe verbinding tot stand brengen.

Expert- of apparaatinstellingen worden niet aanvaard!

Om de expert- en apparaatinstellingen te aanvaarden, moet je deze actief opslaan nadat je ze hebt gewijzigd (door te drukken op Toepassen/Opslaan). Hiervoor moet je mogelijk naar omlaag scrollen.

Ik heb een probleem met de Melitta® Connect app!

Als je een probleem hebt met de Melitta® Connect app, installeer dan de meest recente versie van de app.

Als je daarna nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice. Vermeld de volgende informatie wanneer je het probleem beschrijft:

'-Serienummer van je volautomatische koffiemachine

- Softwareversie van je volautomatische koffiemachine (menu: Instellingen > Softwareversie)

'- Fabrikant, model en besturingssysteem van je smartphone

- App-versie (terug te vinden in de juridische informatie van de app)

- Stapsgewijze beschrijving van hoe het probleem is opgetreden (indien nodig met afbeeldingen)

Kan ik de Melitta® Connect-app gebruiken met mijn tablet?

Hoewel onze app is geoptimaliseerd voor smartphones, is deze over het algemeen compatibel met tablets en functioneel. Om de app op een iPad te installeren, moet het filter in de app store worden gewijzigd van 'Alleen iPad-apps' naar 'Alleen iPhone-apps'. Dan is de Melitta® Connect-app op de iPad te vinden en te installeren.

Welke recepten kan de Melitta® Barista® bereiden?

Er kunnen in totaal 18 verschillende koffiespecialiteiten bereid worden. Een overzicht van de recepten vindt u hier.

Initial start-up

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Cleaning

Hoe werkt de eenvoudige stoomreiniging, Easy Steam Cleaning?

Tijdens de Easy Steam Cleaning worden de melkvoerende delen snel en hygiënisch gereinigd met heet water en stoom. Deze reiniging moet uitgevoerd worden telkens als er melk is gebruikt en kan ook afzonderlijk via het menu opgeroepen worden.

Hoe start ik het reinigings-/ontkalkingsprogramma?

Druk minstens 2 seconden op de toets "Menu/ok", zodat de melding op het display verandert. Selecteer "Onderhoud" in het menu. Nu kunt u kiezen tussen de verschillende programma's voor ontkalking of reiniging.

Zijn de afzonderlijke onderdelen van de Melitta® Barista® vaatwasserbestendig?

Was het lekbakje en de residubak af met een zachte, vochtige doek en een normaal vaatwasmiddel. Het kunststof melkkannetje (afhankelijk van het model), zonder deksel en buisje, mag gereinigd worden in de vaatwasmachine.

Hoe reinig ik de zetgroep?

De zetgroep kan met een vochtige doek afgeveegd of met het kwastje uit de reinigingskit uitgeborsteld worden. Ook reinigen onder stromend water is mogelijk.

Decalcification

Hoe start ik het reinigings-/ontkalkingsprogramma?

Druk minstens 2 seconden op de toets "Menu/ok", zodat de melding op het display verandert. Selecteer "Onderhoud" in het menu. Nu kunt u kiezen tussen de verschillende programma's voor ontkalking of reiniging.

Handbuch

Waar kan ik de gebruikershandleiding van mijn Volautomatische espressomachine vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen van al onze producten hier vinden.

  Terug | Volautomatische espressomachine   CI Touch:
CI Touch
Selecteer onderwerp:

FAQs

De latte macchiato of cappuccino is niet warm genoeg.

Controleer de standaardinstellingen in het hoofdmenu. De temperatuur voor koffie moet worden ingesteld op hoog. U kunt ook de hoeveelheid melk verlagen of instellen op nul en de hoeveelheid melkschuim verhogen. Melkschuim is doorgaans warmer. Met deze instellingen zou uw koffie de gewenste temperatuur moeten bereiken.

Hoeveel koffie wordt er gemalen voor iedere koffiesterkte?

For the Caffeo® CI® the following amounts of coffee are ground for each coffee strength. approx.:

1 bean -> 7g

2 beans -> 9g

3 beans -> 11g

4 beans -> 13g

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Waarom wordt er geen melkschuim gemaakt? Waarom wordt de melk niet uit het melkreservoir gezogen?

a) De melkeenheid zit mogelijk verstopt met melkresten. Verwijder de melkeenheid en reinig deze onder stromend water. U kunt de melkeenheid ook gewoon afwassen. Voer het "Intensive Cleaning" programma (reinigingsprogramma voor het melksysteem) uit volgens de gebruiksaanwijzing. Voer telkens als u melk gebruikt het snelle en hygiënische "Easy Cleaning" programma uit door "Easy Cleaning?" op het display tweemaal te bevestigen met de draaiknop. Het "Easy Cleaning" programma verhindert dat er melkresten achterblijven in het melkslangetje en zorgt ervoor dat de melkeenheid altijd hygiënisch blijft. Voer het ontkalkingsprogramma uit.

b) De zuigslang op het melkreservoir is mogelijk niet goed aangesloten op het deksel. Controleer of de zuigslang goed is aangesloten op het deksel.

c) Het melkslangetje is mogelijk niet goed aangesloten op de uitloop en/of het melkreservoir. Controleer of het melkslangetje goed is aangesloten.

Wat is "Easy Cleaning"?

"Easy Cleaning" is een snel en hygiënisch reinigingsprogramma voor het Caffeo® CI® melksysteem. Het melksysteem wordt eerst gereinigd met heet water en vervolgens met een stoomstraal. We raden aan om dit reinigingsprogramma uit te voeren telkens als u melk of melkschuim gebruikt, om te verhinderen dat het melkslangetje / melksysteem verstopt geraakt. De machine zal u er automatisch aan herinneren om dit te doen. U kunt het "Easy Cleaning" programma ook oproepen via "Onderhoud" in het menu.

Wat is "Intensive Cleaning"?

"Intensive Cleaning" is een reinigingsprogramma voor het Caffeo® CI® melksysteem. We raden aan om dit programma minstens één keer per week uit te voeren, afhankelijk van het gebruik. De machine zal u er automatisch aan herinneren om het programma uit te voeren. Om het "Intensive Cleaning" programma uit te voeren, hebt u Melitta® PerfectCLEAN melksysteemreiniger nodig. Doe 50 ml (één maatstreepje) van de reiniger in het melkreservoir en vul het melkreservoir met 450 ml warm water (tot 0,5 l). Start het "Intensive Cleaning" programma via "Onderhoud" in het menu. Spoel het melkreservoir na reiniging grondig met water.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Het symbool voor de vulkoker is opgelicht, hoewel de vulkoker is gesloten.

De magneet op het deksel van de vulkoker is mogelijk losgekomen. Controleer of de magneet niet in de vulkoker, zetgroep of het bakje voor koffieresidu is gevallen. Als u de magneet hebt gevonden, plaats deze dan terug in het deksel van de vulkoker.

U kunt een nieuw deksel voor de vulkoker bestellen door te bellen naar 0183-642 642 (lokaal tarief).

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Bug fixing

Het symbool voor de vulkoker is opgelicht, hoewel de vulkoker is gesloten.

De magneet op het deksel van de vulkoker is mogelijk losgekomen. Controleer of de magneet niet in de vulkoker, zetgroep of het bakje voor koffieresidu is gevallen. Als u de magneet hebt gevonden, plaats deze dan terug in het deksel van de vulkoker.

U kunt een nieuw deksel voor de vulkoker bestellen door te bellen naar 0183-642 642 (lokaal tarief).

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Repair procedure

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Initial start-up

Hoe verander ik de standaardinstellingen op mijn Melitta® CI®?

Selecteer in het menu de instellingen voor "My Coffee". Bevestig de instelling "Standaard" met de draaiknop. Hier kunt u alle standaardinstellingen afzonderlijk instellen naar eigen smaak.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Cleaning

What does "Easy Cleaning" mean?

"Easy Cleaning" is een snel en hygiënisch reinigingsprogramma voor het Caffeo® CI® melksysteem. Het melksysteem wordt eerst gereinigd met heet water en vervolgens met een stoomstraal. We raden aan om dit reinigingsprogramma uit te voeren telkens als u melk of melkschuim gebruikt, om te verhinderen dat het melkslangetje / melksysteem verstopt geraakt. De machine zal u er automatisch aan herinneren om dit te doen. U kunt het "Easy Cleaning" programma ook oproepen via "Onderhoud" in het menu.

Wat is "Intensive Cleaning"?

"Intensive Cleaning" is een reinigingsprogramma voor het Caffeo® CI® melksysteem. We raden aan om dit programma minstens één keer per week uit te voeren, afhankelijk van het gebruik. De machine zal u er automatisch aan herinneren om het programma uit te voeren. Om het "Intensive Cleaning" programma uit te voeren, hebt u Melitta® PerfectCLEAN melksysteemreiniger nodig. Doe 50 ml (één maatstreepje) van de reiniger in het melkreservoir en vul het melkreservoir met 450 ml warm water (tot 0,5 l). Start het "Intensive Cleaning" programma via "Onderhoud" in het menu. Spoel het melkreservoir na reiniging grondig met water.

Handbuch

Waar kan ik de gebruikershandleiding van mijn Volautomatische espressomachine vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen van al onze producten hier vinden.

  Terug | Volautomatische espressomachine   CI:
CI
Selecteer onderwerp:

FAQs

De latte macchiato of cappuccino is niet warm genoeg.

Controleer de standaardinstellingen in het hoofdmenu. De temperatuur voor koffie moet worden ingesteld op hoog. U kunt ook de hoeveelheid melk verlagen of instellen op nul en de hoeveelheid melkschuim verhogen. Melkschuim is doorgaans warmer. Met deze instellingen zou uw koffie de gewenste temperatuur moeten bereiken.

Hoeveel koffie wordt er gemalen voor iedere koffiesterkte?

For the Caffeo® CI® the following amounts of coffee are ground for each coffee strength. approx.:

1 bean -> 7g

2 beans -> 9g

3 beans -> 11g

4 beans -> 13g

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Hoe verander ik de standaardinstellingen op mijn Melitta® CI®?

Selecteer in het menu de instellingen voor "My Coffee". Bevestig de instelling "Standaard" met de draaiknop. Hier kunt u alle standaardinstellingen afzonderlijk instellen naar eigen smaak.

Waarom wordt er geen melkschuim gemaakt? Waarom wordt de melk niet uit het melkreservoir gezogen?

a) De melkeenheid zit mogelijk verstopt met melkresten. Verwijder de melkeenheid en reinig deze onder stromend water. U kunt de melkeenheid ook gewoon afwassen. Voer het "Intensive Cleaning" programma (reinigingsprogramma voor het melksysteem) uit volgens de gebruiksaanwijzing. Voer telkens als u melk gebruikt het snelle en hygiënische "Easy Cleaning" programma uit door "Easy Cleaning?" op het display tweemaal te bevestigen met de draaiknop. Het "Easy Cleaning" programma verhindert dat er melkresten achterblijven in het melkslangetje en zorgt ervoor dat de melkeenheid altijd hygiënisch blijft. Voer het ontkalkingsprogramma uit.

b) De zuigslang op het melkreservoir is mogelijk niet goed aangesloten op het deksel. Controleer of de zuigslang goed is aangesloten op het deksel.

c) Het melkslangetje is mogelijk niet goed aangesloten op de uitloop en/of het melkreservoir. Controleer of het melkslangetje goed is aangesloten.

Wat is "Easy Cleaning"?

"Easy Cleaning" is een snel en hygiënisch reinigingsprogramma voor het Caffeo® CI® melksysteem. Het melksysteem wordt eerst gereinigd met heet water en vervolgens met een stoomstraal. We raden aan om dit reinigingsprogramma uit te voeren telkens als u melk of melkschuim gebruikt, om te verhinderen dat het melkslangetje / melksysteem verstopt geraakt. De machine zal u er automatisch aan herinneren om dit te doen. U kunt het "Easy Cleaning" programma ook oproepen via "Onderhoud" in het menu.

Wat is "Intensive Cleaning"?

"Intensive Cleaning" is een reinigingsprogramma voor het Caffeo® CI® melksysteem. We raden aan om dit programma minstens één keer per week uit te voeren, afhankelijk van het gebruik. De machine zal u er automatisch aan herinneren om het programma uit te voeren. Om het "Intensive Cleaning" programma uit te voeren, hebt u Melitta® PerfectCLEAN melksysteemreiniger nodig. Doe 50 ml (één maatstreepje) van de reiniger in het melkreservoir en vul het melkreservoir met 450 ml warm water (tot 0,5 l). Start het "Intensive Cleaning" programma via "Onderhoud" in het menu. Spoel het melkreservoir na reiniging grondig met water.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Het symbool voor de vulkoker is opgelicht, hoewel de vulkoker is gesloten.

De magneet op het deksel van de vulkoker is mogelijk losgekomen. Controleer of de magneet niet in de vulkoker, zetgroep of het bakje voor koffieresidu is gevallen. Als u de magneet hebt gevonden, plaats deze dan terug in het deksel van de vulkoker.

U kunt een nieuw deksel voor de vulkoker bestellen door te bellen naar 0183-642 642 (lokaal tarief).

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Bug fixing

What can I do if an error message appears in the display?
 
Het symbool voor de vulkoker is opgelicht, hoewel de vulkoker is gesloten.

De magneet op het deksel van de vulkoker is mogelijk losgekomen. Controleer of de magneet niet in de vulkoker, zetgroep of het bakje voor koffieresidu is gevallen. Als u de magneet hebt gevonden, plaats deze dan terug in het deksel van de vulkoker.

U kunt een nieuw deksel voor de vulkoker bestellen door te bellen naar 0183-642 642 (lokaal tarief).

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Repair procedure

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Initial start-up

Hoe verander ik de standaardinstellingen op mijn Melitta® CI®?

Selecteer in het menu de instellingen voor "My Coffee". Bevestig de instelling "Standaard" met de draaiknop. Hier kunt u alle standaardinstellingen afzonderlijk instellen naar eigen smaak.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Cleaning

Wat is "Easy Cleaning"?

"Easy Cleaning" is een snel en hygiënisch reinigingsprogramma voor het Caffeo® CI® melksysteem. Het melksysteem wordt eerst gereinigd met heet water en vervolgens met een stoomstraal. We raden aan om dit reinigingsprogramma uit te voeren telkens als u melk of melkschuim gebruikt, om te verhinderen dat het melkslangetje / melksysteem verstopt geraakt. De machine zal u er automatisch aan herinneren om dit te doen. U kunt het "Easy Cleaning" programma ook oproepen via "Onderhoud" in het menu.

Wat is "Intensive Cleaning"?

"Intensive Cleaning" is een reinigingsprogramma voor het Caffeo® CI® melksysteem. We raden aan om dit programma minstens één keer per week uit te voeren, afhankelijk van het gebruik. De machine zal u er automatisch aan herinneren om het programma uit te voeren. Om het "Intensive Cleaning" programma uit te voeren, hebt u Melitta® PerfectCLEAN melksysteemreiniger nodig. Doe 50 ml (één maatstreepje) van de reiniger in het melkreservoir en vul het melkreservoir met 450 ml warm water (tot 0,5 l). Start het "Intensive Cleaning" programma via "Onderhoud" in het menu. Spoel het melkreservoir na reiniging grondig met water.

Handbuch

Waar kan ik de gebruikershandleiding van mijn Volautomatische espressomachine vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen van al onze producten hier vinden.

  Terug | Volautomatische espressomachine   Varianza CSP:
Varianza CSP
Selecteer onderwerp:

FAQs

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

The current guarantee conditions apply to new appliances bought after 01 September 2013. You can find the exact conditions here.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Hoeveel koffie wordt er gemalen voor iedere koffiesterkte?

For Caffeo® Varianza® CSP the following amounts of coffee are ground for each coffee strength. approx.:

1 boon -> 7g

2 boon -> 7g

3 boon -> 9g

4 boon -> 11g

5 boon -> 13g

Hoe reinig ik de zetgroep?

The brewing unit can be cleaned under running water.

De molen maakt veel lawaai.

TMogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in de molen. Bel naar de hotline..

Waarom wordt er geen melk uit het melkreservoir gezogen?

a) Mogelijk is het zuigslangetje van het melkreservoir niet correct verbonden met het deksel..

Controleer of het zuigpijpje goed aangesloten is op het deksel.

b) Mogelijk is de melkslang niet correct verbonden met de uitloop en/of het melkreservoir.

Controleer of de melkslang correct aangesloten is op de uitloop en het melkreservoir.

Hoe werkt de eenvoudige stoomreiniging, Easy Steam Cleaning?

Tijdens de Easy Steam Cleaning worden de melkvoerende delen snel en hygiënisch gereinigd met heet water en stoom. Deze reiniging moet uitgevoerd worden telkens als er melk is gebruikt en kan ook afzonderlijk via het menu opgeroepen worden.

De melding "Bonen bijvullen" verschijnt op het display, hoewel het bonenreservoir gevuld is.

a) Mogelijk vallen de bonen niet in de molen. Dit kan zich voordoen als de bonen te olierijk zijn. Veeg het bonenreservoir schoon met een licht vochtige doek en een mild afwasmiddel. Klop eventueel licht tegen het bonenreservoir.
b) Mogelijk staat de bonenselectieschuif in het midden. Controleer of de bonenselectieschuif op één bonenreservoir gericht is. Verplaats de schuif voorzichtig van de ene positie naar de andere. b) Mogelijk staat de bonenselectieschuif in het midden. Controleer of de bonenselectieschuif op één bonenreservoir gericht is. Verplaats de schuif voorzichtig van de ene positie naar de andere.

Hoe maak ik melkschuim?

Gebruik bij voorkeur koude melk (4-8°C) met een hoog eiwitgehalte (min. 3,3 g / 100 ml). Met de cappuccinatore kunt u melk rechtstreeks opschuimen uit een melkpak, kop of mok. Dompel het buisje van de cappuccinatore rechtstreeks onder in de melk en plaats een kopje onder de cappuccinatore. Druk op de knop voor stoom. Draai de draaiknop naar de stand "Melkschuim" zodra het symbool voor het ventiel oplicht. De melkschuimfunctie is actief wanneer het symbool bovenaan de draaiknop wordt weergegeven. Draai de ventielknop zo ver mogelijk naar rechts om het ventiel te openen. Als u de juiste hoeveelheid melkschuim hebt, draai de ventielknop dan zo ver mogelijk naar links om het ventiel te sluiten.

Hoe maak ik warme melk?

Duw de verchroomde buitenste huls van het stoompijpje naar boven. Houd een kop of mok met melk onder het stoompijpje. Zorg ervoor dat het uiteinde van het stoompijpje is ondergedompeld in de melk. Druk op de knop voor stoom. Wanneer het symbool voor het ventiel oplicht, draait u de ventielknop zo ver mogelijk naar rechts om het ventiel te openen. Uit het stoompijpje komt nu hete stoom die de melk opwarmt. U verkrijgt een beter resultaat als u de kop of mok met melk op en neer beweegt terwijl de melk wordt opgewarmd. Wanneer de melk de gewenste temperatuur heeft bereikt, draait u de ventielknop zo ver mogelijk naar links om het ventiel te sluiten en het opwarmen te stoppen. Na ieder gebruik moet het stoompijpje onmiddellijk worden gespoeld met stoom of heet water.

Er wordt onvoldoende melkschuim gemaakt.

a) De sproeikop van het stoompijpje bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of de sproeikop van het stoompijpje naar beneden is geduwd.

b) De sproeikop van het stoompijpje is mogelijk vuil. Schroef het stoompijpje los en haal het uiteen om het grondig te kunnen reinigen. Spoel alle onderdelen onder stromend water of in de vaatwasser. Schenk bijzondere aandacht aan de sproeikop. Reinig deze met een scherp voorwerp of een borstel. Schroef het gereinigde stoompijpje met de klok mee weer op de houder.

Hoeveel koffie wordt er bereid afhankelijk van de stand van de draaiknop voor de hoeveelheid water?

Door aan de draaiknop voor de hoeveelheid water te draaien, kunt u de hoeveelheid water voor uw koffie instellen tussen 30 ml en 220 ml. Draai de draaiknop naar links voor minder koffie. Draai de knop naar rechts voor meer koffie.

Op het display verschijnt de melding dat ik het waterreservoir moet bijvullen, maar het is al vol.

a) Het waterreservoir bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Zorg ervoor dat het waterreservoir goed is vastgeklikt in de houder achteraan de machine.

b) De vlotter die het waterpeil aangeeft, zit mogelijk vast. Verwijder het waterreservoir, giet het water eruit en schud ermee om de vlotter los te maken.

Het symbool voor het ventiel licht op zonder duidelijke reden.

Er zit lucht in de leidingen in de machine. Vul indien nodig het waterreservoir bij en druk op de knop voor de koffiesterkte. De pomp in de machine is nu opnieuw geactiveerd. Na het ontluchten kunt u opnieuw koffie zetten.

Als het symbool blijft oplichten, volg dan de stappen hieronder:

1. Controleer of de waterfilter in de machine is geplaatst en verwijder deze indien nodig. Voer het proces opnieuw uit zoals hierboven beschreven.

2. Reinig de zetgroep volgens de gebruiksaanwijzing van de machine en voer het hierboven beschreven proces opnieuw uit.

3. Voer het reinigings- en ontkalkingsproces voor de machine uit en voer het hierboven beschreven proces nogmaals uit.

De koffie smaakt te bitter.

a) Er zijn mogelijk koffieresten zoals koffieolie achtergebleven in de zetgroep. Reinig de zetgroep met zuiver water. Kijk goed of er geen koffieresten op de zeef zitten. Voer indien nodig het reinigingsprogramma uit met Melitta® PerfectCLEAN reinigingstabs.

b) De machine moet mogelijk worden ontkalkt. Ontkalk de machine met het geïntegreerde ontkalkingsprogramma. Gebruik Melitta® AntiCALC ontkalkingsmiddel. Dit middel is perfect geschikt voor uw machine en verwijdert voorzichtig en grondig alle kalkaanslag.

c) De instelling van de molen is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.

d) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit.

De koffie is te slap.

a) Het is mogelijk dat de koffiebonen niet in de molen vallen. Te vettige bonen zijn een mogelijke oorzaak. Reinig het bonenreservoir met een vochtige doek en een normaal, mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de molen terechtkomt. Klop indien nodig lichtjes tegen het bonenreservoir.

b) De instelling van de molen is mogelijk te grof. Stel de molen tijdens het malen in op een fijnere stand.

c) c) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit. Voor espresso raden we espressobonen aan.

De aan/uit-knop en de reinigingsknop knipperen afwisselend.

De zetgroep is niet (goed) in het apparaat geplaatst.

Om de zetgroep goed in het apparaat te plaatsen, houd je de rode hendel op de handgreep van de zetgroep ingedrukt en draai je de handgreep naar links tot je een klik hoort. Sluit het deksel.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Het reinigingssymbool en het symbool "gereed" knipperen afwisselend.

De zetgroep is mogelijk niet goed geplaatst. Maak de zetgroep los en klik deze vervolgens weer vast. Als de symbolen nog steeds knipperen, verwijder dan de zetgroep en klik deze weer op zijn plaats.

Bug fixing

What can I do if an error message appears in the display?

Have a look at the chapter "problem solving" in the instruction manual. If you are unable to solve the problem or get your machine to work properly again, contact our service centre on 0800 0288002 (calls charged locally). The hotline is open Monday to Friday from 8.30am to 5.00pm.

De melding "Bonen bijvullen" verschijnt op het display, hoewel het bonenreservoir gevuld is.

a) Mogelijk vallen de bonen niet in de molen. Dit kan zich voordoen als de bonen te olierijk zijn. Veeg het bonenreservoir schoon met een licht vochtige doek en een mild afwasmiddel. Klop eventueel licht tegen het bonenreservoir.
b) Mogelijk staat de bonenselectieschuif in het midden. Controleer of de bonenselectieschuif op één bonenreservoir gericht is. Verplaats de schuif voorzichtig van de ene positie naar de andere. b) Mogelijk staat de bonenselectieschuif in het midden. Controleer of de bonenselectieschuif op één bonenreservoir gericht is. Verplaats de schuif voorzichtig van de ene positie naar de andere.

De molen maakt veel lawaai.

TMogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in de molen. Bel naar de hotline..

Op het display verschijnt de melding dat ik het waterreservoir moet bijvullen, maar het is al vol.

a) Het waterreservoir bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Zorg ervoor dat het waterreservoir goed is vastgeklikt in de houder achteraan de machine.

b) De vlotter die het waterpeil aangeeft, zit mogelijk vast. Verwijder het waterreservoir, giet het water eruit en schud ermee om de vlotter los te maken.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Het symbool voor het ventiel licht op zonder duidelijke reden.

Er zit lucht in de leidingen in de machine. Vul indien nodig het waterreservoir bij en druk op de knop voor de koffiesterkte. De pomp in de machine is nu opnieuw geactiveerd. Na het ontluchten kunt u opnieuw koffie zetten.

Als het symbool blijft oplichten, volg dan de stappen hieronder:

1. Controleer of de waterfilter in de machine is geplaatst en verwijder deze indien nodig. Voer het proces opnieuw uit zoals hierboven beschreven.

2. Reinig de zetgroep volgens de gebruiksaanwijzing van de machine en voer het hierboven beschreven proces opnieuw uit.

3. Voer het reinigings- en ontkalkingsproces voor de machine uit en voer het hierboven beschreven proces nogmaals uit.

De aan/uit-knop en de reinigingsknop knipperen afwisselend.

De zetgroep is niet (goed) in het apparaat geplaatst.

Om de zetgroep goed in het apparaat te plaatsen, houd je de rode hendel op de handgreep van de zetgroep ingedrukt en draai je de handgreep naar links tot je een klik hoort. Sluit het deksel.

Het reinigingssymbool en het symbool "gereed" knipperen afwisselend.

De zetgroep is mogelijk niet goed geplaatst. Maak de zetgroep los en klik deze vervolgens weer vast. Als de symbolen nog steeds knipperen, verwijder dan de zetgroep en klik deze weer op zijn plaats.

Repair procedure

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Initial start-up

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Cleaning

Hoe reinig ik de zetgroep?

The brewing unit can be cleaned under running water.

Hoe werkt de eenvoudige stoomreiniging, Easy Steam Cleaning?

Tijdens de Easy Steam Cleaning worden de melkvoerende delen snel en hygiënisch gereinigd met heet water en stoom. Deze reiniging moet uitgevoerd worden telkens als er melk is gebruikt en kan ook afzonderlijk via het menu opgeroepen worden.

Decalcification

Hoe start ik het reinigings-/ontkalkingsprogramma?

Druk minstens 2 seconden op de toets "Menu/ok", zodat de melding op het display verandert. Selecteer "Onderhoud" in het menu. Nu kunt u kiezen tussen de verschillende programma's voor ontkalking of reiniging.

Handbuch

Waar kan ik de gebruikershandleiding van mijn Volautomatische espressomachine vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen van al onze producten hier vinden.

  Terug | Volautomatische espressomachine   Passione OT:
Passione OT
Selecteer onderwerp:

FAQs

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Hoeveel koffie wordt er gemalen voor iedere koffiesterkte?

For Caffeo® Passione® OT the following amounts of coffee are ground for each coffee strength. approx.:

1 bean -> ca. 7g without pre-brewing

2 beans -> ca. 7g

3 beans -> ca. 9g

4 beans -> ca. 11g

5 beans -> ca. 13g

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Hoe reinig ik de zetgroep?

The brewing unit can be cleaned under running water.

De molen maakt veel lawaai.

TMogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in de molen. Bel naar de hotline..

Waarom wordt er geen melk uit het melkreservoir gezogen?

a) Mogelijk is het zuigslangetje van het melkreservoir niet correct verbonden met het deksel..

Controleer of het zuigpijpje goed aangesloten is op het deksel.

b) Mogelijk is de melkslang niet correct verbonden met de uitloop en/of het melkreservoir.

Controleer of de melkslang correct aangesloten is op de uitloop en het melkreservoir.

De koffie smaakt te bitter.

a) Er zijn mogelijk koffieresten zoals koffieolie achtergebleven in de zetgroep. Reinig de zetgroep met zuiver water. Kijk goed of er geen koffieresten op de zeef zitten. Voer indien nodig het reinigingsprogramma uit met Melitta® PerfectCLEAN reinigingstabs.

b) De machine moet mogelijk worden ontkalkt. Ontkalk de machine met het geïntegreerde ontkalkingsprogramma. Gebruik Melitta® AntiCALC ontkalkingsmiddel. Dit middel is perfect geschikt voor uw machine en verwijdert voorzichtig en grondig alle kalkaanslag.

c) De instelling van de molen is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.

d) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit.

De koffie is te slap.

a) Het is mogelijk dat de koffiebonen niet in de molen vallen. Te vettige bonen zijn een mogelijke oorzaak. Reinig het bonenreservoir met een vochtige doek en een normaal, mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de molen terechtkomt. Klop indien nodig lichtjes tegen het bonenreservoir.

b) De instelling van de molen is mogelijk te grof. Stel de molen tijdens het malen in op een fijnere stand.

c) c) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit. Voor espresso raden we espressobonen aan.

Hoe werkt de eenvoudige stoomreiniging, Easy Steam Cleaning?

Tijdens de Easy Steam Cleaning worden de melkvoerende delen snel en hygiënisch gereinigd met heet water en stoom. Deze reiniging moet uitgevoerd worden telkens als er melk is gebruikt en kan ook afzonderlijk via het menu opgeroepen worden.

Bug fixing

What can I do if an error message appears in the display?

Have a look at the chapter "problem solving" in the instruction manual. If you are unable to solve the problem or get your machine to work properly again, contact our service centre on 0800 0288002 (calls charged locally). The hotline is open Monday to Friday from 8.30am to 5.00pm.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

De molen maakt veel lawaai.

TMogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in de molen. Bel naar de hotline..

Repair procedure

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Initial start-up

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Cleaning

Hoe reinig ik de zetgroep?

De zetgroep kan met een vochtige doek afgeveegd of met het kwastje uit de reinigingskit uitgeborsteld worden. Ook reinigen onder stromend water is mogelijk.

Hoe werkt de eenvoudige stoomreiniging, Easy Steam Cleaning?

Easy Steam Cleaning ist eine schnelle und hygienische Reinigung der milchführenden Teile mit Heißwasser und Dampf. Diese sollte nach jedem Milchbezug durchgeführt werden oder kann auch separat über das Menü aufgerufen werden.

Decalcification

Hoe start ik het reinigings-/ontkalkingsprogramma?

Druk minstens 2 seconden op de toets "Menu/ok", zodat de melding op het display verandert. Selecteer "Onderhoud" in het menu. Nu kunt u kiezen tussen de verschillende programma's voor ontkalking of reiniging.

Handbuch

Waar kan ik de gebruikershandleiding van mijn Volautomatische espressomachine vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen van al onze producten hier vinden.

  terug Volautomatische espressomachine   Passione:
Passione
Selecteer onderwerp:

FAQs

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

De koffie smaakt te bitter.

a) Er zijn mogelijk koffieresten zoals koffieolie achtergebleven in de zetgroep. Reinig de zetgroep met zuiver water. Kijk goed of er geen koffieresten op de zeef zitten. Voer indien nodig het reinigingsprogramma uit met Melitta® PerfectCLEAN reinigingstabs.

b) De machine moet mogelijk worden ontkalkt. Ontkalk de machine met het geïntegreerde ontkalkingsprogramma. Gebruik Melitta® AntiCALC ontkalkingsmiddel. Dit middel is perfect geschikt voor uw machine en verwijdert voorzichtig en grondig alle kalkaanslag.

c) De instelling van de molen is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.

d) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit.

De koffie is te slap.

a) Het is mogelijk dat de koffiebonen niet in de molen vallen. Te vettige bonen zijn een mogelijke oorzaak. Reinig het bonenreservoir met een vochtige doek en een normaal, mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de molen terechtkomt. Klop indien nodig lichtjes tegen het bonenreservoir.

b) De instelling van de molen is mogelijk te grof. Stel de molen tijdens het malen in op een fijnere stand.

c) c) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit. Voor espresso raden we espressobonen aan.

Hoeveel koffie wordt er gemalen voor iedere koffiesterkte?

For Caffeo® Passione® the following amounts of coffee are ground for each coffee strength. approx.:

1 bean -> ca. 7g without pre-brewing

2 beans -> ca. 7g

3 beans -> ca. 9g

4 beans -> ca. 11g

5 beans -> ca. 13g

Hoe maak ik melkschuim?

Gebruik bij voorkeur koude melk (4-8°C) met een hoog eiwitgehalte (min. 3,3 g / 100 ml). Met de cappuccinatore kunt u melk rechtstreeks opschuimen uit een melkpak, kop of mok. Dompel het buisje van de cappuccinatore rechtstreeks onder in de melk en plaats een kopje onder de cappuccinatore. Druk op de knop voor stoom. Draai de draaiknop naar de stand "Melkschuim" zodra het symbool voor het ventiel oplicht. De melkschuimfunctie is actief wanneer het symbool bovenaan de draaiknop wordt weergegeven. Draai de ventielknop zo ver mogelijk naar rechts om het ventiel te openen. Als u de juiste hoeveelheid melkschuim hebt, draai de ventielknop dan zo ver mogelijk naar links om het ventiel te sluiten.

De koffie is te heet of te koud

Druk tegelijk op de knop met de kopjes en de knop voor de koffiesterkte. Druk vier keer op de knop met de kopjes om het menu voor de zettemperatuur op te roepen. Het symbool om de machine te reinigen licht op. Druk herhaaldelijk op de knop voor de koffiesterkte om te kiezen tussen drie verschillende zettemperaturen.

Hoe maak ik warme melk?

Duw de verchroomde buitenste huls van het stoompijpje naar boven. Houd een kop of mok met melk onder het stoompijpje. Zorg ervoor dat het uiteinde van het stoompijpje is ondergedompeld in de melk. Druk op de knop voor stoom. Wanneer het symbool voor het ventiel oplicht, draait u de ventielknop zo ver mogelijk naar rechts om het ventiel te openen. Uit het stoompijpje komt nu hete stoom die de melk opwarmt. U verkrijgt een beter resultaat als u de kop of mok met melk op en neer beweegt terwijl de melk wordt opgewarmd. Wanneer de melk de gewenste temperatuur heeft bereikt, draait u de ventielknop zo ver mogelijk naar links om het ventiel te sluiten en het opwarmen te stoppen. Na ieder gebruik moet het stoompijpje onmiddellijk worden gespoeld met stoom of heet water.

Er wordt onvoldoende melkschuim gemaakt.

a) De sproeikop van het stoompijpje bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of de sproeikop van het stoompijpje naar beneden is geduwd.

b) De sproeikop van het stoompijpje is mogelijk vuil. Schroef het stoompijpje los en haal het uiteen om het grondig te kunnen reinigen. Spoel alle onderdelen onder stromend water of in de vaatwasser. Schenk bijzondere aandacht aan de sproeikop. Reinig deze met een scherp voorwerp of een borstel. Schroef het gereinigde stoompijpje met de klok mee weer op de houder.

Hoeveel koffie wordt er bereid afhankelijk van de stand van de draaiknop voor de hoeveelheid water?

Door aan de draaiknop voor de hoeveelheid water te draaien, kunt u de hoeveelheid water voor uw koffie instellen tussen 30 ml en 220 ml. Draai de draaiknop naar links voor minder koffie. Draai de knop naar rechts voor meer koffie.

Na het malen knippert het bonensymbool op het display.

Er is te weinig of geen koffie gemalen. Vul het bonenreservoir met nieuwe koffiebonen. Start het bereidingsproces opnieuw.

Het symbool voor het ventiel licht op zonder duidelijke reden.

Er zit lucht in de leidingen in de machine. Vul indien nodig het waterreservoir bij en druk op de knop voor de koffiesterkte. De pomp in de machine is nu opnieuw geactiveerd. Na het ontluchten kunt u opnieuw koffie zetten.

Als het symbool blijft oplichten, volg dan de stappen hieronder:

1. Controleer of de waterfilter in de machine is geplaatst en verwijder deze indien nodig. Voer het proces opnieuw uit zoals hierboven beschreven.

2. Reinig de zetgroep volgens de gebruiksaanwijzing van de machine en voer het hierboven beschreven proces opnieuw uit.

3. Voer het reinigings- en ontkalkingsproces voor de machine uit en voer het hierboven beschreven proces nogmaals uit.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Hoe reinig ik de zetgroep?

The brewing unit can be cleaned under running water.

De molen maakt veel lawaai.

TMogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in de molen. Bel naar de hotline..

Bug fixing

What can I do if an error message appears in the display?

Have a look at the chapter "problem solving" in the instruction manual. If you are unable to solve the problem or get your machine to work properly again, contact our service centre on 0800 0288002 (calls charged locally). The hotline is open Monday to Friday from 8.30am to 5.00pm.

De koffie is te heet of te koud

Druk tegelijk op de knop met de kopjes en de knop voor de koffiesterkte. Druk vier keer op de knop met de kopjes om het menu voor de zettemperatuur op te roepen. Het symbool om de machine te reinigen licht op. Druk herhaaldelijk op de knop voor de koffiesterkte om te kiezen tussen drie verschillende zettemperaturen.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Er wordt onvoldoende melkschuim gemaakt.

a) De sproeikop van het stoompijpje bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of de sproeikop van het stoompijpje naar beneden is geduwd.

b) De sproeikop van het stoompijpje is mogelijk vuil. Schroef het stoompijpje los en haal het uiteen om het grondig te kunnen reinigen. Spoel alle onderdelen onder stromend water of in de vaatwasser. Schenk bijzondere aandacht aan de sproeikop. Reinig deze met een scherp voorwerp of een borstel. Schroef het gereinigde stoompijpje met de klok mee weer op de houder.

Na het malen knippert het bonensymbool op het display.

Er is te weinig of geen koffie gemalen. Vul het bonenreservoir met nieuwe koffiebonen. Start het bereidingsproces opnieuw.

Het symbool voor het ventiel licht op zonder duidelijke reden.

Er zit lucht in de leidingen in de machine. Vul indien nodig het waterreservoir bij en druk op de knop voor de koffiesterkte. De pomp in de machine is nu opnieuw geactiveerd. Na het ontluchten kunt u opnieuw koffie zetten.

Als het symbool blijft oplichten, volg dan de stappen hieronder:

1. Controleer of de waterfilter in de machine is geplaatst en verwijder deze indien nodig. Voer het proces opnieuw uit zoals hierboven beschreven.

2. Reinig de zetgroep volgens de gebruiksaanwijzing van de machine en voer het hierboven beschreven proces opnieuw uit.

3. Voer het reinigings- en ontkalkingsproces voor de machine uit en voer het hierboven beschreven proces nogmaals uit.

De molen maakt veel lawaai.

TMogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in de molen. Bel naar de hotline..

Repair procedure

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Initial start-up

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Cleaning

Hoe reinig ik de zetgroep?

The brewing unit can be cleaned under running water.

Decalcification

Hoe start ik het reinigings-/ontkalkingsprogramma?

Druk minstens 2 seconden op de toets "Menu/ok", zodat de melding op het display verandert. Selecteer "Onderhoud" in het menu. Nu kunt u kiezen tussen de verschillende programma's voor ontkalking of reiniging.

Handbuch

Waar kan ik de gebruikershandleiding van mijn Volautomatische espressomachine vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen van al onze producten hier vinden.

  Terug | Volautomatische espressomachine   SOLO® & Perfect Milk:
SOLO and Perfect Milk
Selecteer onderwerp:

FAQs

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Hoe maak ik melkschuim?

Gebruik bij voorkeur koude melk (4-8°C) met een hoog eiwitgehalte (min. 3,3 g / 100 ml). Met de cappuccinatore kunt u melk rechtstreeks opschuimen uit een melkpak, kop of mok. Dompel het buisje van de cappuccinatore rechtstreeks onder in de melk en plaats een kopje onder de cappuccinatore. Druk op de knop voor stoom. Draai de draaiknop naar de stand "Melkschuim" zodra het symbool voor het ventiel oplicht. De melkschuimfunctie is actief wanneer het symbool bovenaan de draaiknop wordt weergegeven. Draai de ventielknop zo ver mogelijk naar rechts om het ventiel te openen. Als u de juiste hoeveelheid melkschuim hebt, draai de ventielknop dan zo ver mogelijk naar links om het ventiel te sluiten.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Hoe maak ik warme melk?

Duw de verchroomde buitenste huls van het stoompijpje naar boven. Houd een kop of mok met melk onder het stoompijpje. Zorg ervoor dat het uiteinde van het stoompijpje is ondergedompeld in de melk. Druk op de knop voor stoom. Wanneer het symbool voor het ventiel oplicht, draait u de ventielknop zo ver mogelijk naar rechts om het ventiel te openen. Uit het stoompijpje komt nu hete stoom die de melk opwarmt. U verkrijgt een beter resultaat als u de kop of mok met melk op en neer beweegt terwijl de melk wordt opgewarmd. Wanneer de melk de gewenste temperatuur heeft bereikt, draait u de ventielknop zo ver mogelijk naar links om het ventiel te sluiten en het opwarmen te stoppen. Na ieder gebruik moet het stoompijpje onmiddellijk worden gespoeld met stoom of heet water.

Er wordt onvoldoende melkschuim gemaakt.

a) De sproeikop van het stoompijpje bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of de sproeikop van het stoompijpje naar beneden is geduwd.

b) De sproeikop van het stoompijpje is mogelijk vuil. Schroef het stoompijpje los en haal het uiteen om het grondig te kunnen reinigen. Spoel alle onderdelen onder stromend water of in de vaatwasser. Schenk bijzondere aandacht aan de sproeikop. Reinig deze met een scherp voorwerp of een borstel. Schroef het gereinigde stoompijpje met de klok mee weer op de houder.

Hoeveel koffie wordt er gemalen voor iedere koffiesterkte?

For Caffeo® SOLO® & Milk the following amounts of coffee are ground for each coffee strength. approx.:

1 bean -> 7.5g

2 beans -> 9.5g

3 beans -> 11.5g

Hoeveel koffie wordt er bereid afhankelijk van de stand van de draaiknop voor de hoeveelheid water?

Door aan de draaiknop voor de hoeveelheid water te draaien, kunt u de hoeveelheid water voor uw koffie instellen tussen 30 ml en 220 ml. Draai de draaiknop naar links voor minder koffie. Draai de knop naar rechts voor meer koffie.

De koffie smaakt te bitter.

a) Er zijn mogelijk koffieresten zoals koffieolie achtergebleven in de zetgroep. Reinig de zetgroep met zuiver water. Kijk goed of er geen koffieresten op de zeef zitten. Voer indien nodig het reinigingsprogramma uit met Melitta® PerfectCLEAN reinigingstabs.

b) De machine moet mogelijk worden ontkalkt. Ontkalk de machine met het geïntegreerde ontkalkingsprogramma. Gebruik Melitta® AntiCALC ontkalkingsmiddel. Dit middel is perfect geschikt voor uw machine en verwijdert voorzichtig en grondig alle kalkaanslag.

c) De instelling van de molen is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.

d) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit.

De koffie is te slap.

a) Het is mogelijk dat de koffiebonen niet in de molen vallen. Te vettige bonen zijn een mogelijke oorzaak. Reinig het bonenreservoir met een vochtige doek en een normaal, mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de molen terechtkomt. Klop indien nodig lichtjes tegen het bonenreservoir.

b) De instelling van de molen is mogelijk te grof. Stel de molen tijdens het malen in op een fijnere stand.

c) c) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit. Voor espresso raden we espressobonen aan.

Het symbool voor het ventiel licht op zonder duidelijke reden.

Er zit lucht in de leidingen in de machine. Vul indien nodig het waterreservoir bij en druk op de knop voor de koffiesterkte. De pomp in de machine is nu opnieuw geactiveerd. Na het ontluchten kunt u opnieuw koffie zetten.

Als het symbool blijft oplichten, volg dan de stappen hieronder:

1. Controleer of de waterfilter in de machine is geplaatst en verwijder deze indien nodig. Voer het proces opnieuw uit zoals hierboven beschreven.

2. Reinig de zetgroep volgens de gebruiksaanwijzing van de machine en voer het hierboven beschreven proces opnieuw uit.

3. Voer het reinigings- en ontkalkingsproces voor de machine uit en voer het hierboven beschreven proces nogmaals uit.

Op het display verschijnt de melding dat ik het waterreservoir moet bijvullen, maar het is al vol.

a) Het waterreservoir bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Zorg ervoor dat het waterreservoir goed is vastgeklikt in de houder achteraan de machine.

b) De vlotter die het waterpeil aangeeft, zit mogelijk vast. Verwijder het waterreservoir, giet het water eruit en schud ermee om de vlotter los te maken.

After grinding, the bean symbols flash in the display.

There was too little or no coffee ground. Fill the bean container with new coffee beans. Restart the brewing process.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Het reinigings- en/of ontkalkingsprogramma wil niet starten.

Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld bij het begin van het reinigings- of ontkalkingsproces.

Het reinigingssymbool en het symbool "gereed" knipperen afwisselend.

De zetgroep is mogelijk niet goed geplaatst. Maak de zetgroep los en klik deze vervolgens weer vast. Als de symbolen nog steeds knipperen, verwijder dan de zetgroep en klik deze weer op zijn plaats.

Bug fixing

What can I do if an error message appears in the display?

Have a look at the chapter "problem solving" in the instruction manual. If you are unable to solve the problem or get your machine to work properly again, contact our service centre on 0800 0288002 (calls charged locally). The hotline is open Monday to Friday from 8.30am to 5.00pm.

Er wordt onvoldoende melkschuim gemaakt.

a) De sproeikop van het stoompijpje bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of de sproeikop van het stoompijpje naar beneden is geduwd.

b) De sproeikop van het stoompijpje is mogelijk vuil. Schroef het stoompijpje los en haal het uiteen om het grondig te kunnen reinigen. Spoel alle onderdelen onder stromend water of in de vaatwasser. Schenk bijzondere aandacht aan de sproeikop. Reinig deze met een scherp voorwerp of een borstel. Schroef het gereinigde stoompijpje met de klok mee weer op de houder.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Het symbool voor het ventiel licht op zonder duidelijke reden.

Er zit lucht in de leidingen in de machine. Vul indien nodig het waterreservoir bij en druk op de knop voor de koffiesterkte. De pomp in de machine is nu opnieuw geactiveerd. Na het ontluchten kunt u opnieuw koffie zetten.

Als het symbool blijft oplichten, volg dan de stappen hieronder:

1. Controleer of de waterfilter in de machine is geplaatst en verwijder deze indien nodig. Voer het proces opnieuw uit zoals hierboven beschreven.

2. Reinig de zetgroep volgens de gebruiksaanwijzing van de machine en voer het hierboven beschreven proces opnieuw uit.

3. Voer het reinigings- en ontkalkingsproces voor de machine uit en voer het hierboven beschreven proces nogmaals uit.

Op het display verschijnt de melding dat ik het waterreservoir moet bijvullen, maar het is al vol.

a) Het waterreservoir bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Zorg ervoor dat het waterreservoir goed is vastgeklikt in de houder achteraan de machine.

b) De vlotter die het waterpeil aangeeft, zit mogelijk vast. Verwijder het waterreservoir, giet het water eruit en schud ermee om de vlotter los te maken.

After grinding, the bean symbols flash in the display.

There was too little or no coffee ground. Fill the bean container with new coffee beans. Restart the brewing process.

Het reinigings- en/of ontkalkingsprogramma wil niet starten.

Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld bij het begin van het reinigings- of ontkalkingsproces.

Het reinigingssymbool en het symbool "gereed" knipperen afwisselend.

De zetgroep is mogelijk niet goed geplaatst. Maak de zetgroep los en klik deze vervolgens weer vast. Als de symbolen nog steeds knipperen, verwijder dan de zetgroep en klik deze weer op zijn plaats.

Repair procedure

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Initial start-up

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Cleaning

Het reinigings- en/of ontkalkingsprogramma wil niet starten.

Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld bij het begin van het reinigings- of ontkalkingsproces.

Het reinigingssymbool en het symbool "gereed" knipperen afwisselend.

De zetgroep is mogelijk niet goed geplaatst. Maak de zetgroep los en klik deze vervolgens weer vast. Als de symbolen nog steeds knipperen, verwijder dan de zetgroep en klik deze weer op zijn plaats.

Decalcification

Het reinigings- en/of ontkalkingsprogramma wil niet starten.

Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld bij het begin van het reinigings- of ontkalkingsproces.

Handbuch

Waar kan ik de gebruikershandleiding van mijn Volautomatische espressomachine vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen van al onze producten hier vinden.

  Terug | Volautomatische espressomachine   SOLO® & Milk:
SOLO and Milk
Selecteer onderwerp:

FAQs

Hoe maak ik melkschuim?

Gebruik bij voorkeur koude melk (4-8°C) met een hoog eiwitgehalte (min. 3,3 g / 100 ml). Met de cappuccinatore kunt u melk rechtstreeks opschuimen uit een melkpak, kop of mok. Dompel het buisje van de cappuccinatore rechtstreeks onder in de melk en plaats een kopje onder de cappuccinatore. Druk op de knop voor stoom. Draai de draaiknop naar de stand "Melkschuim" zodra het symbool voor het ventiel oplicht. De melkschuimfunctie is actief wanneer het symbool bovenaan de draaiknop wordt weergegeven. Draai de ventielknop zo ver mogelijk naar rechts om het ventiel te openen. Als u de juiste hoeveelheid melkschuim hebt, draai de ventielknop dan zo ver mogelijk naar links om het ventiel te sluiten.

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Hoe maak ik warme melk?

Duw de verchroomde buitenste huls van het stoompijpje naar boven. Houd een kop of mok met melk onder het stoompijpje. Zorg ervoor dat het uiteinde van het stoompijpje is ondergedompeld in de melk. Druk op de knop voor stoom. Wanneer het symbool voor het ventiel oplicht, draait u de ventielknop zo ver mogelijk naar rechts om het ventiel te openen. Uit het stoompijpje komt nu hete stoom die de melk opwarmt. U verkrijgt een beter resultaat als u de kop of mok met melk op en neer beweegt terwijl de melk wordt opgewarmd. Wanneer de melk de gewenste temperatuur heeft bereikt, draait u de ventielknop zo ver mogelijk naar links om het ventiel te sluiten en het opwarmen te stoppen. Na ieder gebruik moet het stoompijpje onmiddellijk worden gespoeld met stoom of heet water.

Er wordt onvoldoende melkschuim gemaakt.

a) De sproeikop van het stoompijpje bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of de sproeikop van het stoompijpje naar beneden is geduwd.

b) De sproeikop van het stoompijpje is mogelijk vuil. Schroef het stoompijpje los en haal het uiteen om het grondig te kunnen reinigen. Spoel alle onderdelen onder stromend water of in de vaatwasser. Schenk bijzondere aandacht aan de sproeikop. Reinig deze met een scherp voorwerp of een borstel. Schroef het gereinigde stoompijpje met de klok mee weer op de houder.

Hoeveel koffie wordt er gemalen voor iedere koffiesterkte?

For Caffeo® SOLO® & Milk the following amounts of coffee are ground for each coffee strength. approx.:

1 bean -> 7.5g

2 beans -> 9.5g

3 beans -> 11.5g

De koffie smaakt te bitter.

a) Er zijn mogelijk koffieresten zoals koffieolie achtergebleven in de zetgroep. Reinig de zetgroep met zuiver water. Kijk goed of er geen koffieresten op de zeef zitten. Voer indien nodig het reinigingsprogramma uit met Melitta® PerfectCLEAN reinigingstabs.

b) De machine moet mogelijk worden ontkalkt. Ontkalk de machine met het geïntegreerde ontkalkingsprogramma. Gebruik Melitta® AntiCALC ontkalkingsmiddel. Dit middel is perfect geschikt voor uw machine en verwijdert voorzichtig en grondig alle kalkaanslag.

c) De instelling van de molen is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.

d) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit.

De koffie is te slap.

a) Het is mogelijk dat de koffiebonen niet in de molen vallen. Te vettige bonen zijn een mogelijke oorzaak. Reinig het bonenreservoir met een vochtige doek en een normaal, mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de molen terechtkomt. Klop indien nodig lichtjes tegen het bonenreservoir.

b) De instelling van de molen is mogelijk te grof. Stel de molen tijdens het malen in op een fijnere stand.

c) c) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit. Voor espresso raden we espressobonen aan.

Hoeveel koffie wordt er bereid afhankelijk van de stand van de draaiknop voor de hoeveelheid water?

Door aan de draaiknop voor de hoeveelheid water te draaien, kunt u de hoeveelheid water voor uw koffie instellen tussen 30 ml en 220 ml. Draai de draaiknop naar links voor minder koffie. Draai de knop naar rechts voor meer koffie.

Het symbool voor het ventiel licht op zonder duidelijke reden.

Er zit lucht in de leidingen in de machine. Vul indien nodig het waterreservoir bij en druk op de knop voor de koffiesterkte. De pomp in de machine is nu opnieuw geactiveerd. Na het ontluchten kunt u opnieuw koffie zetten.

Als het symbool blijft oplichten, volg dan de stappen hieronder:

1. Controleer of de waterfilter in de machine is geplaatst en verwijder deze indien nodig. Voer het proces opnieuw uit zoals hierboven beschreven.

2. Reinig de zetgroep volgens de gebruiksaanwijzing van de machine en voer het hierboven beschreven proces opnieuw uit.

3. Voer het reinigings- en ontkalkingsproces voor de machine uit en voer het hierboven beschreven proces nogmaals uit.

Op het display verschijnt de melding dat ik het waterreservoir moet bijvullen, maar het is al vol.

a) Het waterreservoir bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Zorg ervoor dat het waterreservoir goed is vastgeklikt in de houder achteraan de machine.

b) De vlotter die het waterpeil aangeeft, zit mogelijk vast. Verwijder het waterreservoir, giet het water eruit en schud ermee om de vlotter los te maken.

After grinding, the bean symbols flash in the display.

There was too little or no coffee ground. Fill the bean container with new coffee beans. Restart the brewing process.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Het reinigings- en/of ontkalkingsprogramma wil niet starten.

Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld bij het begin van het reinigings- of ontkalkingsproces.

Bug fixing

What can I do if an error message appears in the display?

Have a look at the chapter "problem solving" in the instruction manual. If you are unable to solve the problem or get your machine to work properly again, contact our service centre on 0800 0288002 (calls charged locally). The hotline is open Monday to Friday from 8.30am to 5.00pm.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Het symbool voor het ventiel licht op zonder duidelijke reden.

Er zit lucht in de leidingen in de machine. Vul indien nodig het waterreservoir bij en druk op de knop voor de koffiesterkte. De pomp in de machine is nu opnieuw geactiveerd. Na het ontluchten kunt u opnieuw koffie zetten.

Als het symbool blijft oplichten, volg dan de stappen hieronder:

1. Controleer of de waterfilter in de machine is geplaatst en verwijder deze indien nodig. Voer het proces opnieuw uit zoals hierboven beschreven.

2. Reinig de zetgroep volgens de gebruiksaanwijzing van de machine en voer het hierboven beschreven proces opnieuw uit.

3. Voer het reinigings- en ontkalkingsproces voor de machine uit en voer het hierboven beschreven proces nogmaals uit.

Op het display verschijnt de melding dat ik het waterreservoir moet bijvullen, maar het is al vol.

a) Het waterreservoir bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Zorg ervoor dat het waterreservoir goed is vastgeklikt in de houder achteraan de machine.

b) De vlotter die het waterpeil aangeeft, zit mogelijk vast. Verwijder het waterreservoir, giet het water eruit en schud ermee om de vlotter los te maken.

Het reinigings- en/of ontkalkingsprogramma wil niet starten.

Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld bij het begin van het reinigings- of ontkalkingsproces.

Repair procedure

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Initial start-up

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Cleaning

Het reinigings- en/of ontkalkingsprogramma wil niet starten.

Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld bij het begin van het reinigings- of ontkalkingsproces.

Decalcification

Het reinigings- en/of ontkalkingsprogramma wil niet starten.

Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld bij het begin van het reinigings- of ontkalkingsproces.

Handbuch

Waar kan ik de gebruikershandleiding van mijn Volautomatische espressomachine vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen van al onze producten hier vinden.

  Terug | Volautomatische espressomachine   SOLO®:
SOLO
Selecteer onderwerp:

FAQs

Hoeveel koffie wordt er gemalen voor iedere koffiesterkte?

For Caffeo® SOLO® the following amounts of coffee are ground for each coffee strength. approx.:

1 bean -> 7.5g

2 beans -> 9.5g

3 beans -> 11.5g

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Hoeveel koffie wordt er bereid afhankelijk van de stand van de draaiknop voor de hoeveelheid water?

Door aan de draaiknop voor de hoeveelheid water te draaien, kunt u de hoeveelheid water voor uw koffie instellen tussen 30 ml en 220 ml. Draai de draaiknop naar links voor minder koffie. Draai de knop naar rechts voor meer koffie.

Het symbool voor het ventiel licht op zonder duidelijke reden.

Er zit lucht in de leidingen in de machine. Vul indien nodig het waterreservoir bij en druk op de knop voor de koffiesterkte. De pomp in de machine is nu opnieuw geactiveerd. Na het ontluchten kunt u opnieuw koffie zetten.

Als het symbool blijft oplichten, volg dan de stappen hieronder:

1. Controleer of de waterfilter in de machine is geplaatst en verwijder deze indien nodig. Voer het proces opnieuw uit zoals hierboven beschreven.

2. Reinig de zetgroep volgens de gebruiksaanwijzing van de machine en voer het hierboven beschreven proces opnieuw uit.

3. Voer het reinigings- en ontkalkingsproces voor de machine uit en voer het hierboven beschreven proces nogmaals uit.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Op het display verschijnt de melding dat ik het waterreservoir moet bijvullen, maar het is al vol.

a) Het waterreservoir bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Zorg ervoor dat het waterreservoir goed is vastgeklikt in de houder achteraan de machine.

b) De vlotter die het waterpeil aangeeft, zit mogelijk vast. Verwijder het waterreservoir, giet het water eruit en schud ermee om de vlotter los te maken.

De koffie smaakt te bitter.

a) Er zijn mogelijk koffieresten zoals koffieolie achtergebleven in de zetgroep. Reinig de zetgroep met zuiver water. Kijk goed of er geen koffieresten op de zeef zitten. Voer indien nodig het reinigingsprogramma uit met Melitta® PerfectCLEAN reinigingstabs.

b) De machine moet mogelijk worden ontkalkt. Ontkalk de machine met het geïntegreerde ontkalkingsprogramma. Gebruik Melitta® AntiCALC ontkalkingsmiddel. Dit middel is perfect geschikt voor uw machine en verwijdert voorzichtig en grondig alle kalkaanslag.

c) De instelling van de molen is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.

d) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit.

De koffie is te slap.

a) Het is mogelijk dat de koffiebonen niet in de molen vallen. Te vettige bonen zijn een mogelijke oorzaak. Reinig het bonenreservoir met een vochtige doek en een normaal, mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de molen terechtkomt. Klop indien nodig lichtjes tegen het bonenreservoir.

b) De instelling van de molen is mogelijk te grof. Stel de molen tijdens het malen in op een fijnere stand.

c) c) Hebt u een andere soort koffie gebruikt? Onze aanbeveling: gebruik producten van de beste kwaliteit. Voor espresso raden we espressobonen aan.

After grinding, the bean symbols flash in the display.

There was too little or no coffee ground. Fill the bean container with new coffee beans. Restart the brewing process.

Het lukt niet om de zetgroep terug te plaatsen.

De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Controleer of het waterreservoir gevuld is en het druprooster geplaatst is. Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor My Coffee en de aan-/uitknop langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst. Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Het reinigingssymbool en het symbool "gereed" knipperen afwisselend.

De zetgroep is mogelijk niet goed geplaatst. Maak de zetgroep los en klik deze vervolgens weer vast. Als de symbolen nog steeds knipperen, verwijder dan de zetgroep en klik deze weer op zijn plaats.

Bug fixing

What can I do if an error message appears in the display?

Have a look at the chapter "problem solving" in the instruction manual. If you are unable to solve the problem or get your machine to work properly again, contact our service centre on 0800 0288002 (calls charged locally). The hotline is open Monday to Friday from 8.30am to 5.00pm.

Op het display verschijnt de melding dat het lekbakje moet worden geledigd, maar dat heb ik zonet gedaan.

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven. Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.

Het symbool voor het ventiel licht op zonder duidelijke reden.

Er zit lucht in de leidingen in de machine. Vul indien nodig het waterreservoir bij en druk op de knop voor de koffiesterkte. De pomp in de machine is nu opnieuw geactiveerd. Na het ontluchten kunt u opnieuw koffie zetten.

Als het symbool blijft oplichten, volg dan de stappen hieronder:

1. Controleer of de waterfilter in de machine is geplaatst en verwijder deze indien nodig. Voer het proces opnieuw uit zoals hierboven beschreven.

2. Reinig de zetgroep volgens de gebruiksaanwijzing van de machine en voer het hierboven beschreven proces opnieuw uit.

3. Voer het reinigings- en ontkalkingsproces voor de machine uit en voer het hierboven beschreven proces nogmaals uit.

Op het display verschijnt de melding dat ik het waterreservoir moet bijvullen, maar het is al vol.

a) Het waterreservoir bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie. Zorg ervoor dat het waterreservoir goed is vastgeklikt in de houder achteraan de machine.

b) b) De vlotter die het waterpeil aangeeft, zit mogelijk vast. Verwijder het waterreservoir, giet het water eruit en schud ermee om de vlotter los te maken.

After grinding, the bean symbols flash in the display.

There was too little or no coffee ground. Fill the bean container with new coffee beans. Restart the brewing process.

Het reinigingssymbool en het symbool "gereed" knipperen afwisselend.

De zetgroep is mogelijk niet goed geplaatst. Maak de zetgroep los en klik deze vervolgens weer vast. Als de symbolen nog steeds knipperen, verwijder dan de zetgroep en klik deze weer op zijn plaats.

Repair procedure

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische koffiemachine?

De huidige garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe toestellen die na 1 september 2013 zijn aangekocht. U kunt de precieze voorwaarden hier bekijken.

Initial start-up

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Cleaning

Het reinigingssymbool en het symbool "gereed" knipperen afwisselend.

De zetgroep is mogelijk niet goed geplaatst. Maak de zetgroep los en klik deze vervolgens weer vast. Als de symbolen nog steeds knipperen, verwijder dan de zetgroep en klik deze weer op zijn plaats.

Decalcification

Het reinigings- en/of ontkalkingsprogramma wil niet starten.

Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld bij het begin van het reinigings- of ontkalkingsproces.

Handbuch

Waar kan ik de gebruikershandleiding van mijn Volautomatische espressomachine vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen van al onze producten hier vinden.

  Terug | Koffiezetapparaat
Koffiezetapparaat
percolator
Selecteer onderwerp:

FAQs

Waar kan ik mijn koffiezetapparaat weggooien als deze niet meer werkt?

Elektrische apparaten die niet meer werken zijn geen onderdeel van regulier afval. Deze kunt u meegeven met het grofvuil of naar een milieustraat brengen.

Koffiekeuze

Als koffie-expert heeft Melitta® ook een aanbod in gemalen en ongemalen koffiebonen. Een overzicht hiervan vindt u op onze online shop.

Waterkeuze

Koffie bestaat voor 98% uit water. De waterkwaliteit heeft dus een grote invloed op de smaak van uw koffie. Daarom mag het water niet te hard of te zacht zijn. De waterhardheid verschilt sterk van streek tot streek. Bij gebruik van heel zacht water zal de zuurtegraad van de koffie toenemen; hard water doet de zuurtegraad afnemen.

The coffee filter.

Als koffie-expert heeft Melitta® niet alleen een ruim aanbod filterkoffiezetapparaten, maar ook een uitgebreid gamma koffiefilters. Het is noodzakelijk dat de koffiefilter een specifieke grootte heeft om het beste uit uw filterkoffie te halen. Die grootte hangt af van uw koffiezetapparaat en het aantal kopjes koffie dat u wilt zetten. Ons aanbod koffiefilters bestaat uit de productgamma's Original, Gourmet en Bamboo. Voor een heel bijzondere smaakervaring zijn onze Melitta Gourmet® koffiefilters voorzien van het innovatieve AromaporPLUS® systeem. Deze microfijne poriën laten meer fijne koffie-oliën door, die meer dan 800 koffiearoma's bevatten. Melitta® Bamboo koffiefilters richten zich op duurzaamheid. Ze zijn voor 60% gemaakt uit nelgroeiende bamboe. Bamboo en Original koffiefilters hebben verschillende aromazones voor een optimaal koffiegenot.

Een overzicht van onze koffiefilters en gedetailleerde informatie vindt u op onze website en in onze online shop.

Waar kan ik accessoires en vervangonderdelen kopen voor mijn filterkoffiezetapparaat?

Waar kan ik accessoires en vervangonderdelen kopen voor mijn filterkoffiezetapparaat?

Koffie warm houden

Als u koffie te lang warm houdt, wordt deze bitter en gaat de smaak verloren. Daarom raden wij aan om versgezette koffie meteen op te drinken.

Koffie bewaren

Gebrande koffie is een gevoelig natuurlijk product. Als het op de verkeerde manier wordt bewaard, kan het snel zijn smaak verliezen. Daarom raden wij aan om de geopende verpakking niet te bewaren in de buurt van andere sterk geurende voedingsmiddelen. Bescherm uw koffie tegen direct zonlicht, hitte en vocht. Deze factoren kunnen immers een nadelig effect hebben op de smaak. Bewaar uw koffie op een koele, droge en geurvrije plaats. Wij raden ook aan om uw koffie in zijn originele verpakking te laten.

Appliances with insulated pot

Is er een verschil tussen warmhoudkannen in plastic en warmhoudkannen in roestvrij staal?

Kannen in roestvrij staal hebben een dubbele wand en zijn dus schokbestendig en onbreekbaar. In de plastic kannen zit een glazen binnenfles. Reinig de glazen binnenfles niet met een hard of scherp voorwerp (bv. bestek of afwasborstel) om beschadiging te vermijden en doe er geen ijsblokjes of koolzuurhoudende dranken in. Zorg ervoor dat de glazen binnenfles niet wordt onderworpen aan grote temperatuurverschillen.

Hoe zorg ik ervoor dat de koffie in mijn isoleerkan langer warm blijft?

Om de warmhoudtijd van uw isoleerkan te verbeteren, raden wij aan om de kan kort voor gebruik te vullen met heet water. Zo wordt de binnenkant van de kan verwarmd. Giet het hete water net voor het koffiezetten uit de isoleerkan en zet de koffie zoals gewoonlijk rechtstreeks in de kan.

Hoe reinig ik mijn isoleerkan?

Merk op dat de isoleerkannen van onze filterkoffiezetapparaten niet vaatwasserbestendig zijn en niet mogen worden ondergedompeld in water. Spoel de kan na elk gebruik met heet water. Reinig de buitenkant van de isoleerkan met een zachte vochtige doek. Om hardnekkige vlekken te verwijderen raden wij Melitta® Perfect Clean Accessoires aan. Reinig plastic isoleerkannen met een glazen binnenfles niet met een hard of scherp voorwerp (bv. bestek of afwasborstel) om beschadiging te vermijden.

Features

Wat doet de AromaSelector® en hoe werkt die?

Met de AromaSelector® van Melitta® kunt u in een handomdraai de smaak van uw koffie instellen volgens uw persoonlijke voorkeur, van mild en aromatisch tot sterk en intens. Zo kunt u altijd genieten van uw favoriete koffie: sterke koffie 's ochtends om wakker te worden of milde koffie in de namiddag om zalig van te genieten. De AromaSelector® zorgt altijd voor de beste smaak, heel gemakkelijk en zonder de hoeveelheid koffie of water aan te passen.

Hoe werkt de Aroma Premium-technologie precies en welke koffiezetapparaten zijn ermee uitgerust?

De Aroma Premium-technologie van Melitta® zorgt voor uitstekende filterkoffie van de beste kwaliteit. De Melitta® AromaElegance® DeLuxe, AromaSignature® reeks en Excellent (Therm) Steel zijn door het European Coffee Brewing Centre (ECBC) bekroond met de "Golden Bean" voor deze bijzondere eigenschap. Deze prijs wordt alleen toegekend aan filterkoffiezetapparaten die beantwoorden aan de strengste Europese kwaliteitsnormen voor koffiebereiding. Dat is mogelijk dankzij de speciale, krachtige verwarmings- en bereidingstechnologie, die garant staat voor een optimale extractie van de filterkoffie en het bereidingsproces verkort.

Wat doet de Aroma Control-functie?

Met één druk op de Aroma Control-knop bezorgt uw Melitta® filterkoffiezetapparaat u een vol aroma en de beste smaak, zelfs bij kleine hoeveelheden koffie. De Aroma Control-functie stemt het bereidingsproces af op een kleinere hoeveelheid koffie, zodat de koffie voldoende tijd heeft om zijn volledige smaak en aroma prijs te geven.

Welke koffiezetapparaten hebben een timer en hoe werkt die?

Een aantal Melitta® filterkoffiezetapparaten zijn uitgerust met een timerfunctie. Met de timerfunctie met LED-display zet uw filterkoffiezetapparaat heerlijke koffie op het door u ingestelde tijdstip. Zo kunt u 's ochtends wakker worden met de heerlijke geur van versgezette koffie. Uw koffiezetapparaat wordt automatisch ingeschakeld op het door u ingestelde tijdstip.

Waarvoor dient het aromaventiel en welke koffiezetapparaten hebben er een?

Dankzij het speciale koffiezetsysteem van Melitta® komt het hete water alleen in contact met de gemalen koffie als het de optimale zettemperatuur heeft bereikt. Pas dan kan een optimale extractie plaatsvinden van de waardevolle smaken van de gemalen koffie. Alle aroma's en smaken komen tot ontwikkeling en de koffie heeft de perfecte drinktemperatuur. Beschikbaar op onze Melitta® Single 5 modellen.

Hoe helpt Melitta® mij bij het onderhoud van mijn koffiezetapparaat? Wat is de 3-in-1 bescherming tegen kalkaanslag?

Wij willen u zo lang mogelijk laten genieten van uw koffiezetapparaat. Daarom zijn een groot aantal van onze filterkoffiezetapparaten voorzien van een 3-in-1 bescherming tegen kalkaanslag. Zo kunt u uw apparaat instellen volgens de lokale waterhardheid, zodat de ontkalkingsintervallen perfect zijn afgestemd op de lokale waterkwaliteit. Wanneer uw filterkoffiezetapparaat kalkafzetting bevat, gaat er een LED-lampje branden. Met het handige ontkalkingsprogramma kunt u uw koffiezetapparaat heel gemakkelijk onderhouden. Het is zodanig geprogrammeerd dat de Melitta® Anti Calc voor filterkoffiezetapparaten zo doeltreffend mogelijk werkt en de kalkaanslag in uw koffiezetapparaat volledig verwijdert.

Wordt mijn koffiezetapparaat automatisch uitgeschakeld?

Wanneer de nieuwe EU-regelgeving op 1 januari 2015 van kracht wordt, moeten alle filterkoffiezetapparaten uitgerust zijn met een automatische uitschakelfunctie. Alle filterkoffiezetapparaten van Melitta® voldoen aan deze nieuwe vereisten en worden na een ingestelde tijd automatisch uitgeschakeld.

Mogen de glazen kan en warmhoudkan in de magnetron?

Neen. Onze glazen kannen en warmhoudkannen zijn niet geschikt voor de magnetron.

Stroomverbruik van koffiezetapparaten in stand-bymodus

Alle Melitta koffiezetapparaten voldoen aan de eisen vermeld in de Europese richtlijn inzake ecologisch ontwerp, die de grenzen bepaalt voor het stroomverbruik in stand-by stand. Toestellen zonder display mogen maximaal 0,5 W stroom verbruiken; voor toestellen met display is dat maximaal 1 W. Het stroomverbruik van alle Melitta filterkoffiezetapparaten is aanzienlijk lager dan deze grenswaarden. Dat is ook het geval als de displayverlichting brandt. Wat belangrijk is voor de eindgebruiker, is het fysisch bepaalde effectief vermogen in watt. Voor de eindgebruiker is het effectief vermogen in Watt belangrijk, want dat heeft een rechtstreekse invloed op het energieverbruik en dus op de hoeveelheid elektriciteit die wordt verbruikt. Dit effectief vermogen wordt fysisch bepaald. Om het vermogen in stand-by stand te meten, zijn in de winkel relatief goedkope energiemonitors verkrijgbaar. Hierop worden naast het effectief vermogen vaak ook het schijnbaar vermogen (met de eenheid voltampère (VA)) en het reactief vermogen (met de eenheid voltampère reactief (var)) weergegeven. Voor de beoordeling in het kader van het wettelijk bepaalde maximale stroomverbruik, is alleen het effectief vermogen van belang.

eenvoudige problemen zelf op te lossen

Het duurt de laatste tijd langer om koffie te zetten dan vroeger. Wat moet ik doen?

Een langere doorlooptijd wijst op verkalking van uw koffiezetapparaat. Na verloop van tijd zet kalk zich af in het doorloopsysteem, waardoor het water er moeilijker door kan. Daardoor neemt ook de doorlooptijd toe. U kunt dit voorkomen door het apparaat regelmatig te ontkalken. Een lijst met symptomen van kalkaanslag vind je bij de veelgestelde vragen over het onderwerp.

Mijn koffie smaakt anders dan vroeger? Hoe komt dat?

Ernstige kalkaanslag verhindert dat het water rechtstreeks in contact komt met het verwarmingselement. Dat leidt tot een lagere temperatuur en een minder goede extractie van de gemalen koffie. Door kalkaanslag kunnen ook kalkdeeltjes in de koffie terechtkomen, die de smaak negatief beïnvloeden. Om te kunnen blijven genieten van koffie van optimale kwaliteit, dient u uw koffiezetapparaat regelmatig te reinigen en ontkalken. We raden daarvoor Melitta® Anti Calc Filter Café Machines aan en raden het gebruik van huishoudazijn ten zeerste af. Ontdek bij de veelgestelde vragen over kalkaanslag waarom je beter geen producten met azijn gebruikt om jouw koffiezetapparaat te ontkalken.

Mijn koffiezetapparaat zet minder koffie. Ik gebruik dezelfde hoeveelheid water. Hoe komt dat?

Uw koffiezetapparaat is mogelijk verkalkt. Daardoor stroomt het water trager door het apparaat. De lagere doorstroomcapaciteit veroorzaakt problemen bij het opwarmen en uiteindelijk zal de kalkaanslag de waterstroom blokkeren. De hoeveelheid water die uit het apparaat stroomt zal dan geleidelijk afnemen. Reinig en ontkalk uw koffiezetapparaat regelmatig om dit te voorkomen.

Cleaning & Care

Hoe reinig ik mijn filterkoffiezetapparaat zoals het hoort?

Wij raden aan om het apparaat voor het eerste gebruik tweemaal te spoelen met de maximale hoeveelheid water en zonder koffiefilter of koffie. Gebruik de kan om het waterreservoir te vullen met zuiver water. Zo vermijdt u dat u te veel water in het waterreservoir doet. De buitenkant van uw filterkoffiezetapparaat en de afgekoelde warmhoudplaat kunnen worden afgeveegd met een zachte, vochtige doek. De glazen kan, het deksel van de kan en de filterhouder van filterkoffiezetapparaten van Melitta® zijn vaatwasserbestendig en kunnen dus gemakkelijk worden gereinigd (gedetailleerde informatie over elk model vindt u in de bijgevoegd gebruiksaanwijzing).

De binnenkant van mijn warmhoudkan is vuil/verkleurd. Wat kan ik daartegen doen?

In dat geval raden wij Melitta® Perfect Clean Accessoires aan. De eenvoudig op te lossen formule met actieve zuurstof reinigt vervelende koffie- en theeresten in thermoskannen, glazen kannen en kannen in roestvrij staal. Merk op dat thermoskannen niet vaatwasserbestendig zijn en niet mogen worden ondergedompeld in water. Reinig de glazen binnenfles van de thermoskan niet met een hard of scherp voorwerp (bv. bestek of afwasborstel) om beschadiging te vermijden.

Welke onderdelen van mijn filterkoffiezetapparaat zijn vaatwasbestendig?

Alle glazen kannen, deksels van kannen en filterhouders van filterkoffiezetapparaten van Melitta® zijn vaatwasserbestendig (gedetailleerde informatie over elk model vindt u in de bijgevoegd gebruiksaanwijzing).

Hoe reinig ik mijn warmhoudkan in roestvrij staal zoals het hoort?

Let er op dat de warmhoudkannen van onze filterkoffiezetapparaten niet vaatwasserbestendig zijn en niet mogen worden ondergedompeld in water. Reinig de buitenkant van de warmhoudkan met een zachte vochtige doek. Om hardnekkige vlekken te verwijderen raden wij Melitta® Perfect Clean Accessoires aan. Reinig plastic warmhoudkannen met een glazen binnenfles niet met een hard of scherp voorwerp (bv. bestek of afwasborstel) om beschadiging van de binnenfles te vermijden.

Waarom mag ik geen azijn gebruik om mijn koffiezetapparaat te ontkalken?

Gebruik geen huishoudazijn om het koffiezetapparaat te ontkalken. Kalkaanslag en vetresten worden er onvoldoende mee verwijderd. Azijn veroorzaakt ook een sterke, onaangename geur, wat een negatieve invloed kan hebben op de smaak van uw koffie. Bij herhaaldelijk gebruik van ontkalkingsproducten met azijn, kunnen de dichtingen broos worden en beschadigd raken. Ontkalkingsproducten op basis van minerale zuren zijn evenmin geschikt, omdat ze de buisjes en pijpjes in het apparaat kunnen aantasten.
Voor een milde en grondige reiniging raden we een ontkalker aan op basis van melk- of citroenzuur. Regelmatig ontkalken verlengt de levensduur van uw koffiezetapparaat. Wij raden aan Melitta® Anti Calc Filter Café Machines te gebruiken..
Sommige van onze modellen zijn voorzien van een 3-in-1 bescherming tegen kalkaanslag met instelbare waterhardheid, ontkalkingsindicator en een handig ontkalkingsprogramma. Zo wordt u er niet alleen aan herinnerd dat het tijd is om uw koffiezetapparaat te ontkalken, maar wordt u er ook zo goed mogelijk bij geholpen. En op die manier blijft uw filterkoffiezetapparaat perfect werken.
Merk op dat de garantie schade als gevolg van kalkaanslag niet dekt.

Hoe kan ik de levensduur van mijn koffiezetapparaat verlengen?

Afhankelijk van de lokale waterhardheid kan uw koffiezetapparaat na verloop van tijd verkalken. De kalkaanslag op het verwarmingselement verhindert een optimale warmteoverdracht naar het water en leidt tot overmatig veel stoom en lawaai tijdens het bereidingsproces.
Zeer veel kalkaanslag kan de buisjes en pijpjes in uw koffiezetapparaat blokkeren en de levensduur van het apparaat aanzienlijk verkorten. Regelmatige reiniging en ontkalking voorkomt dit en verlengt de levensduur van uw koffiezetapparaat.

Calcification

Hoe weet ik dat mijn koffiezetapparaat verkalkt is?

-Langere doorlooptijd
- More steam and noise during the brewing process
'-Uw koffie smaakt anders

Als u een van deze symptomen opmerkt, raden we aan om het koffiezetapparaat onmiddellijk te ontkalken. Anders kan het apparaat blokkeren en defect raken. Als uw koffiezetapparaat ernstig verkalkt is, is het mogelijk dat de bovengenoemde symptomen na de eerste ontkalking blijven aanhouden. In dat geval raden we aan om het ontkalkingsproces te herhalen met een geschikte ontkalker.

Gebruik geen huishoudazijn om het koffiezetapparaat te ontkalken. Kalkaanslag en vetresten worden er onvoldoende mee verwijderd. Azijn veroorzaakt ook een sterke, onaangename geur, wat een negatieve invloed kan hebben op de smaak van uw koffie. Bij herhaaldelijk gebruik van ontkalkingsproducten met azijn, kunnen de dichtingen broos worden en beschadigd raken. Ontkalkingsproducten op basis van minerale zuren zijn evenmin geschikt, omdat ze de buisjes en pijpjes in het apparaat kunnen aantasten.

Voor een milde en grondige reiniging raden we een ontkalker aan op basis van melk- of citroenzuur. Regelmatig ontkalken verlengt de levensduur van uw koffiezetapparaat.

Sommige van onze modellen zijn voorzien van een 3-in-1 bescherming tegen kalkaanslag met instelbare waterhardheid, ontkalkingsindicator en een handig ontkalkingsprogramma. Zo wordt u er niet alleen aan herinnerd dat het tijd is om uw koffiezetapparaat te ontkalken, maar wordt u er ook zo goed mogelijk bij geholpen. En op die manier blijft uw filterkoffiezetapparaat perfect werken.

Merk op dat de garantie schade als gevolg van kalkaanslag niet dekt.

Hoe ontkalk ik mijn filterkoffiezetapparaat?

Giet de vloeibare ontkalker in het waterreservoir volgens de instructies van de fabrikant. Wij raden aan Melitta® Anti Calc Filter Café Machines te gebruiken. Zet het apparaat aan en volg de instructies van de fabrikant van de ontkalker. Als uw koffiezetapparaat geen ontkalkingsprogramma heeft, zet u het apparaat uit wanneer de vloeibare ontkalker volledig door het apparaat is gelopen.

Hoe helpt Melitta® mij bij het onderhoud van mijn koffiezetapparaat?

Wij willen u zo lang mogelijk laten genieten van uw koffiezetapparaat. Daarom is een groot aantal van onze filterkoffiezetapparaten voorzien van een 3-in-1 bescherming tegen kalkaanslag. Zo kunt u onder andere de lokale waterhardheid instellen om de ontkalkingsfrequentie van uw koffiezetapparaat daarop af te stemmen. Als uw koffiezetapparaat verkalkt is, gaat een ledlampje branden om aan te geven dat het tijd is om het apparaat te ontkalken. Met het handige ontkalkingsprogramma kunt u uw koffiezetapparaat gemakkelijker onderhouden. Het is zodanig ingesteld dat Melitta® Anti Calc Filter Café Machines zo doeltreffend mogelijk kan werken en kalkaanslag geen kans krijgt.

  Terug | Waterkoker
Waterkoker.
dispenser
Selecteer onderwerp:

FAQs

Waar kan ik mijn waterkoker weggooien als deze niet meer werkt?

Elektrische apparaten die niet meer werken zijn geen onderdeel van regulier afval. Deze kunt u meegeven met het grofvuil of naar een milieustraat brengen.

Hoe maak ik de elektrische waterkoker schoonmaken?

Gebruik een vochtige doek en afwasmiddel om de buitenzijde van de waterkoker te reinigen. Reinig het apparaat of de stekker nooit onder stromend water en dompel deze ook nooit onder in water. Gebruik nooit zure of schurende reinigingsmiddelen.

Hoe kan ik de waterkoker ontkalken?

De vorming van kalk in het apparaat kan helaas niet worden voorkomen. Ontkalk uw apparaat daarom geregeld, om een goede werking te garanderen. Ontkalk het apparaat wanneer een zichtbare kalkaanslag in het apparaat aanwezig is. Om de waterkoker te ontkalken, raden we Melitta® Anti Calc producten aan, zoals Melitta® "Anti Calc Liquid for Filter Coffee & Aqua Machines". U kunt echter ook andere in de handel verkrijgbare producten gebruiken. Gebruik de ontkalker volgens de aanwijzingen op de

  Terug | Cremio
Cremio
dispenser
Selecteer onderwerp:

FAQs

Welke soort melk kan er worden gebruikt in de Melitta® Cremio®?

U kunt alle standaard soorten melkvariëteiten gebruiken (ongeacht het vetgehalte).Zelfs sojamelk of lactosevrije melk kunnen perfect worden opgeschuimd met Melitta® Cremio®. Voor een excellent melkschuim is het proteïnegehalte bepalend. Hoe groter de verhouding, hoe stabieler het resultaat en hoe fijner de poriën.

Hoe lang duurt de schuimprocedure meestal?

Dat hangt af van de hoeveelheid melk die u erin hebt gegoten. In principe duurt de bereiding ongeveer 2 tot 3 minuten.

Hoe kan ik weten dat de bereiding klaar is?

U kan het einde van de bereiding als volgt herkennen: de motor werkt niet meer en het lampje is uit.

Hoe kan ik de anti-kleeflaag beschermen?

We raden aan een houten of plastic lepel te gebruiken om het melkschuim te verwijderen teneindede anti-kleeflaag te beschermen. Reinig het toestel met een zachte spons en afwasmiddel.

Hoe kan ik het toestel reinigen?

Het deksel en de klopper van Cremio II (type nr. 1010-15, zie onderzijde toestel) zijn vaatwasserbestendig. Voor Cremio I (type nr. 100501, zie onderzijde toestel) bevindt de motor zich in het deksel en kan deze worden beschadigd door reiniging in de vaatwasser en/of onder stromend water. Reinig in dat geval het deksel met een vochtige doek.Voor Cremio I en Cremio II, gebruik een zachte vochtige doek met wat afwasmiddel om de anti-kleefcoating van het melkreservoir te reinigen.

Hoe kan ik het oplaadstation reinigen?

Om het oplaadstation te reinigen, gelieve de stekker uit het stopcontact te trekken en het station gewoon te reinigen met een zachte, vochtige doek en een gangbaar afwasmiddel.

Hoeveel verbruikt het toestel in standaardmodus?

Het toestel werkt op 450 W.

Hoeveel verbruikt het toestel in OFF modus?

Het stroomverbruik bedraagt minder dan 1 W.

Waarom knippert het linker controlelampje blauw nadat ik op de knop heb gedrukt?

Het linker controlelampje op de knop knippert blauw als het toestel nog te heet is na het vorige gebruik. Laat het toestel enkele minuten afkoelen.

Waarom is het melkschuimresultaat niet optimaal?

De melkcontainer is misschien niet tot de minimumhoeveelheid gevuld (zie markering) en de klopper heeft geen of te weinig contact met de melk. Spoel het toestel voorzichtig uit en laat het afkoelen. Daarna kunt u de bereiding opnieuw opstarten.

Waarom schuimt de melk over het deksel?

Er is wellicht te veel melk in het toestel gegoten. Trek de stekker uit het stopcontact en laat het toestel afkoelen. Maak het toestel daarna schoon. Dan kan de bereiding weer worden opgestart. Gebruik indien nodig een andere soort melk die minder opschuimt of doe minder melk in het reservoir.

  Terug | Molino
Molino
dispenser
Selecteer onderwerp:

Operation

Welke koffiebonen kan ik in mijn koffiemolen gebruiken?

Met de Melitta Molino® kunnen geroosterde koffiebonen worden gemalen. Opgelet: als u ongeschikte koffiebonen gebruikt, kan de molen blokkeren. Gebruik nooit gevriesdroogde of gekaramelliseerde koffiebonen in de molen. Doe geen gemalen koffie in het bonenreservoir.

Welk soort molen gebruikt de Melitta Molino®?

De Melitta Molino® werkt met een schijfmolen. Met behulp van dit type molen kunt u de maalgraad instellen. Dat betekent dat de Melitta Molino® koffie kan malen voor verschillende bereidingswijzen, bv. voor espressomachines, filterkoffiezetapparaten, percolators en cafetières. Omdat koffiemolens met een schijfmolen gelijkmatiger malen dan koffiemolens met snijbladen, worden ze bijzonder gewaardeerd door koffiekenners.

Welke voordelen heeft de uitneembare schijfmolen voor mij?

Bij het malen van koffie blijven olieachtige koffieresten achter. Na verloop van tijd zullen ook fijne gemalen deeltjes in het toestel blijven kleven. Dankzij de afzonderlijke afneembare onderdelen kan het toestel snel en eenvoudig worden gereinigd.

Hoeveel maalgraad instellingen heeft mijn koffiemolen?

Met de Melitta Molino® kunt u de maalgraad instellen volgens uw persoonlijke voorkeur. Er zijn maar liefst 17 instellingen, van heel fijn (1) tot heel grof (17). De Melitta Molino® kan dus koffiebonen malen voor elke gelegenheid – van fijngemalen koffie voor een aromatische espresso tot grofgemalen koffie voor filterkoffiezetapparaten of cafetières.

Voor hoeveel kopjes koffie kan mijn koffiemolen koffie malen?

Met de draaiknop kunt u gemakkelijk het aantal kopjes kiezen tussen 2 en 14. De Melitta Molino® zal de gekozen hoeveelheid dan malen.

Wat is de maximale hoeveelheid koffiebonen die ik in mijn koffiemolen kan doen?

Het bonenreservoir van de Melitta Molino® heeft een afneembaar deksel en kan worden gevuld met max. 200 g koffiebonen.

Wordt mijn koffiemolen automatisch uitgeschakeld?

Het malen start met één druk op de knop. Zodra de koffie is gemalen, wordt de Melitta Molino® automatisch uitgeschakeld.

Kan ik de koffiemolen gebruiken om andere voedingsmiddelen te malen?

De koffiemolen is uitsluitend bedoeld om koffiebonen te malen. Zorg ervoor dat er geen andere voedingsmiddelen of voorwerpen in de molen terechtkomen.

Wat is het vermogen van de koffiemolen bij normaal gebruik?

De Melitta Molino® heeft een vermogen van ongeveer 100 Watt.

Koffie bewaren

Gebrande koffie is een gevoelig natuurproduct. Als het op de verkeerde manier wordt bewaard, kan het snel zijn smaak verliezen. Daarom raden we aan om de geopende verpakking niet te bewaren in de buurt van andere sterk geurende voedingsmiddelen. Bescherm uw koffie tegen direct zonlicht, hitte en vocht. Deze kunnen immers een nadelige invloed hebben op de smaak. Bewaar uw koffie op een koele, droge en geurvrije plaats. We raden aan de koffiebonen te bewaren in hun originele verpakking.

Hoeveel koffie heb ik nodig?

De hoeveelheid gemalen koffie die u nodig heeft, hangt af van het soort bonen, de maalgraad en het gewenste aantal kopjes. De smaak en sterkte zijn een kwestie van persoonlijke voorkeur. Experimenteer om te kijken welke koffiebonen, welke hoeveelheid koffie en welke maalgraad u prefereert. We raden aan om 6 tot 8 g gemalen koffie te gebruiken voor een grote kop.

Maal alleen de hoeveelheid koffiebonen die u nodig heeft. De smaak en het aroma van de gemalen koffie zullen immers veranderen als de koffie in contact komt met lucht en andere voedingsmiddelen.

What is the recommended grinding level?

Afhankelijk van het soort koffie en uw favoriete manier om koffie te zetten, raden we de volgende maalgraad aan voor een optimaal resultaat:

Espresso: maalgraad 1-3
Filterkoffie: maalgraad 2-13
Cafetière: maalgraad 12-17

Cleaning/Care

Wat is de juiste manier om mijn koffiemolen te reinigen?

Reinig de koffiemolen na ieder gebruik. Trek eerst de stekker uit het stopcontact. Verwijder het opvangbakje voor de gemalen koffie met deksel en het deksel van het bonenreservoir. Reinig het opvangbakje voor de gemalen koffie met deksel en het deksel van het bonenreservoir in warm water, spoel vervolgens af en laat drogen. Veeg de behuizing schoon met een licht vochtige doek en wrijf vervolgens droog. Reinig de molen altijd met een zachte borstel; gebruik geen water of zeep.
Opgelet: dompel de behuizing, stroomkabel, stekker of molen nooit onder in water of een andere vloeistof. Gebruik geen schuurmiddel, agressief product of een harde borstel om het toestel te reinigen. Reinig de koffiemolen en de afneembare onderdelen nooit in de vaatwasser.

Waar moet ik op letten als ik mijn koffiemolen reinig?

Trek altijd eerst de stekker uit het stopcontact. Dompel de behuizing, stroomkabel, stekker of molen nooit onder in water of een andere vloeistof. Gebruik geen schuurmiddel, agressief product of een harde borstel om het toestel te reinigen. Reinig de koffiemolen en de afneembare onderdelen nooit in de vaatwasser.

Welke onderdelen van mijn koffiemolen zijn vaatwasserbestendig?

De koffiemolen en de afneembare onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig. Reinig de koffiemolen en de afneembare onderdelen nooit in de vaatwasser.

  Terug | Connect APP
Connect APP
dispenser
Selecteer onderwerp:

FAQs

Which bean to cup machines are supported by the Melitta® Connect App?

The Melitta Barista T Smart® and Melitta Barista TS Smart® are supported by the Melitta® Connect App.

Op welke smartphone kan ik de Melitta® Connect app gebruiken?

Je kunt de Melitta® Connect app gebruiken op alle Android-smartphones met Android 4.3 of hoger en alle Apple-apparaten vanaf iPhone 5s met iOS 10 of hoger.

Bluetooth low-energy support is also essential.

Waar kan ik de Melitta® Connect app downloaden?

Ga eerst na of je de Melitta® Connect app op je smartphone kunt gebruiken. Voor de installatie is 50MB (Android) of 70MB (iOS) vrije schijfruimte vereist.

Je kunt de app downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store onder 'Melitta® Connect'. Om de inhoud van de app volledig te synchroniseren is een stabiele internetverbinding vereist wanneer je de app voor het eerst opstart.

Ik kan met mijn smartphone geen verbinding maken met mijn volautomatische koffiemachine!

Zorg er eerst voor dat je smartphone en volautomatische koffiemachine niet verbonden zijn met een ander apparaat.
De Bluetooth-verbinding moet via de app worden gemaakt, niet via de apparaatinstellingen van de smartphone. Als u de smartphone al via de apparaatinstellingen heeft verbonden, moet u eerst deze koppeling verwijderen en daarna een verbinding tot stand brengen via de app.

Om je smartphone en volautomatische koffiemachine te verbinden, moet je deze eerst aan elkaar koppelen (initiële verbinding). Schakel Bluetooth in op je smartphone en zorg ervoor dat je verbonden bent met het internet. Ga in het menu van je koffiemachine naar Bluetooth > Verbinden om een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen (teller telt 60 seconden af). Zoek in de app onder 'Verbinding met het apparaat' naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer deze. Na deze eenmalige koppeling kun je de verbinding met je volautomatische koffiemachine gewoon inschakelen in de app. Om dat te doen, zoek je in de app onder 'Verbinding met het apparaat' gewoon naar je volautomatische koffiemachine (serienummer) en selecteer je deze.
De smartphone moet zich in het ontvangstgebied bevinden (ongeveer 5 tot 10 meter) en Bluetooth moet zijn geactiveerd.

Als je problemen ondervindt met de verbinding, verwijder dan alle bestaande verbindingen onder Instellingen > Bluetooth > Resetten naar fabrieksinstellingen in het menu van je Barista Smart®. Verwijder indien nodig in je smartphone de koppeling met je volautomatische koffiemachine door onder Instellingen > Bluetooth > Barista (serienummer) de verbinding te annuleren/verwijderen. Vervolgens kun je een nieuwe verbinding tot stand brengen.

Expert- of apparaatinstellingen worden niet aanvaard!

Om de expert- en apparaatinstellingen te aanvaarden, moet je deze actief opslaan nadat je ze hebt gewijzigd (door te drukken op Toepassen/Opslaan). Hiervoor moet je mogelijk naar omlaag scrollen.

Ik heb een probleem met de Melitta® Connect app!

Als je een probleem hebt met de Melitta® Connect app, installeer dan de meest recente versie van de app.

Als je daarna nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice. Vermeld de volgende informatie wanneer je het probleem beschrijft:

'-Serienummer van je volautomatische koffiemachine

- Softwareversie van je volautomatische koffiemachine (menu: Instellingen > Softwareversie)

'- Fabrikant, model en besturingssysteem van je smartphone

- App-versie (terug te vinden in de juridische informatie van de app)

- Stapsgewijze beschrijving van hoe het probleem is opgetreden (indien nodig met afbeeldingen)

Kan ik de Melitta® Connect-app gebruiken met mijn tablet?

Hoewel onze app is geoptimaliseerd voor smartphones, is deze over het algemeen compatibel met tablets en functioneel. Om de app op een iPad te installeren, moet het filter in de app store worden gewijzigd van 'Alleen iPad-apps' naar 'Alleen iPhone-apps'. Dan is de Melitta® Connect-app op de iPad te vinden en te installeren.

Barista TS Smart®: Als de functie Auto-Bean-Select uitgeschakeld is, worden de koffiebonen maar uit één bonenvak genomen!

Als de functie Auto-Bean-Select uitgeschakeld is, worden beide bonenvakken als één groot vak beschouwd. Er wordt pas van bonenvak veranderd wanneer een van de vakken leeg is. Dat is alleen zinvol als beide bonenvakken dezelfde soort koffiebonen bevatten. Als je verschillende koffiebonen gebruikt, moet je de functie Auto-Bean-Select inschakelen. Je kunt dan voor elk recept veranderen van bonenvak. Je kunt ook de functie MyCoffee gebruiken om de koffie te personaliseren voor individuele gebruikers:

Gebruiker 1: Koffie met bonen uit vak 1

Gebruiker 2: Koffie met bonen uit vak 2

Laatst bekeken