• Gratis verzending vanaf 50€
  • Gratis terugzending
  • Minimale bestelwaarde 20€
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Herroepingsrecht

Annulering & Herroeping

Als consument heeft u een herroepingsrecht. Een consument is een natuurlijk persoon die een product koopt voor privé-gebruik dat niet voor commerciëel of beroepsmatig gebruik is bestemd.

Herroeping (cool down periode)

U heeft het recht om de koop binnen veertien dagen te herroepen zonder opgave van redenen. Dit wordt ook wel de cool down periode genoemd. De herroepingstermijn is veertien (14) dagen vanaf de dag dat u de producten in bezit heeft gekregen.

Om uw herroepingsrecht uit te oefenen, kunt u contact met ons opnemen via e-mail of per post.

Melitta Europa GmbH & Co. KG - Melitta Sales Europe -, Melitta Straße 44, 32427 Minden, e-mail: webshop@melitta.nl

U kunt het bijgevoegde modelformulier voor herroeping gebruiken, maar dit is niet verplicht.

Wij accepteren uitsluitend reacties die u vóór het verstrijken van de 14-dagen herroepingstermijn verstuurt.

Gevolgen

Als u de koop herroept, vergoeden wij u alle ontvangen betalingen, inclusief leveringskosten (met uitzondering van de extra kosten voor uw keuze voor een ander type levering dan de standaardlevering die door ons wordt aangeboden), uiterlijk binnen veertien dagen na de dag waarop wij bericht ontvangen van uw herroeping.

Voor deze terugbetaling gebruiken we hetzelfde betaalmiddel dat u voor de oorspronkelijke bestelling hebt gebruikt; in geen geval worden er kosten in rekening gebracht voor deze terugbetaling. We kunnen de terugbetaling weigeren totdat we de producten hebben teruggekregen of totdat u het bewijs hebt geleverd dat u de producten heeft geretourneerd.

U dient de producten zo snel mogelijk (en in ieder geval niet later dan veertien dagen na de dag waarop u ons op de hoogte heeft gesteld van de herroeping van de koop) aan ons terug te sturen. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat deze termijn alleen haalbaar is als u de producten vóór het verstrijken van de termijn van veertien dagen verzendt.

De kosten van het retourneren van de producten komen voor onze rekening.

Belangrijk: neemt u s.v.p. contact met ons op indien uw zending geen retourlabel bevat. In dat geval sturen wij u alsnog een retourlabel toe. Stuurt u de producten niet op eigen kosten terug.

U hoeft alleen te betalen voor waardeverlies van de producten als dit waardeverlies te wijten is aan onnodig of overmatig gebruik van de producten voordat u deze op basis van uw herroepingsrecht terugstuurt.

Algemene opmerkingen over terugkeer

1. Vermijd schade aan de producten. Indien mogelijk, stuur de producten terug in de originele verpakking met alle accessoires en al het verpakkingsmateriaal. Gebruik indien nodig een beschermende buitenverpakking. Als u de originele verpakking niet meer heeft, zorg dan voor voldoende bescherming tegen transportschade met de juiste verpakking.

2. Graag vragen wij u bij het retour sturen van de producten gebruik te maken van het retourlabel van DHL. Dit kunt u aanmaken via de link in de verzendbevestiging en kunt u vervolgens printen en op het pakket plakken of vanaf uw telefoon laten scannen.

Voorbeeldformulier voor herroeping

Annulering & Herroeping

Laatst bekeken